Kansere Davetin Adresi Burada! Bu Gıdalardan Uzak Durun!

Kansere Davetin Adresi Burada! Bu Gıdalardan Uzak Durun!
Yapılan araştırmalar gün içerisinde tüketilen birçok besinin kanser riskini arttırdığını gösterdi. Herkes tarafından sıklıkla tüketilen bu gıdalar ile insanlar kendi hayatlarını tehlikeye atıyor. İşte detaylar...

Gün içerisinde lezzetli olduğu için tüketilen pek çok gıda ürünün, kanser riskini arttırdığına dair yapılan araştırmalar, bilim insanları tarafından açıklandı. Sıklıkla tüketilen gıdaların özellikle kanser ve kardiyovasküler hastalıklara neden olduğunu açıklayan bilim insanları, gıdaların içerisinde yer alan akrilamide dikkat çekti. Normal olarak tüketilen gıdaların daha lezzetli bir hale gelmesi için yapılan işlemler, gıdaların lezzetli olmasını sağlarken neden olduğu kanser riskinin artmasını da sağlıyor.

Kızarmış Ekmeğe Dikkat

Son dönemlerde artan hastalıkların meydana gelmesinin nedenleri arasında sağlıksız ve düzensiz beslenmenin yer aldığı biliniyordu. İnsanların yeteri kadar vitamin ve mineral almaması, gün içerisinde açlığın geçiştirilmesi için tüketilen sağlıksız gıdaların tercih edilmesi ciddi sonuçlara neden olabilecek hastalıkların meydana gelmesine davetiye çıkartmakta. Özellikle ekmek ve patates gibi nişastalı gıdaların içerisinde yer alan akrilamid, bu ürünlerin kızartılması ya da yüksek ısıda maruz bırakılarak pişirilmesi ile yüksek seviyelere ulaşıyor.

Kızartmalardan Uzak Durun

Kızartılarak daha da lezzetli hale gelen nişasta içerikli gıdalar, kansere neden olan akrilamid maddesinin seviyesinin artmasını sağlıyor. Patates kızartması ve ekmek kızartması gibi sabah kahvaltılarında veya günün farklı öğünlerinde sevilerek tüketilen bu gıdalar, kişilerin sağlığını yüksek şekilde tehdit ediyor. Kızartma işlemleri sırasında, gıdaların renginin kahverengiye dönmesi, bu maddenin seviyesinin arttığını ifade ediyor ve kişilerin bu gıdaları kesinlikle tüketmemesi gerektiği ifade ediliyor.

Akrilamid İçeren Gıdalar

Yoğun bir şekilde içerisinde akrilamid bulunduran gıdaların başında; patates kızartması, patates cipsi, hamur ürünleri, tost, mısır cipsi, Türk kahvesi, kahve tozu ve kahvaltılık tahıllar yer alıyor. Bu gıdaların tüketimine ve pişirme talimatı olan ürünlerde de mutlaka talimatlara uyulmasına dikkat edilmesi, insan sağlığı açısından büyük bir önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.