Gaziantepliler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1.300 TL Çocuk Yardımı Desteğinden Yararlanmak İçin Acele Edin! Şartlar Belli, Ödemeler Hesaplara Geçmeye Başladı!

Gaziantepliler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1.300 TL Çocuk Yardımı Desteğinden Yararlanmak İçin Acele Edin! Şartlar Belli, Ödemeler Hesaplara Geçmeye Başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan alınan çocuk yardımlarının 2023 yılı tutarları ortaya çıktı. Bu yılın ilk ödemeleri ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmaya başlandı. İşte detaylar…

Sosyal ve ekonomik açıdan yardıma ihtiyacı olan haneleri yardımsız bırakmayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı sosyal destek ödemelerini artırmaya devam ederken; bazı sosyal destek ödemelerini ise daha fazla haneye vermeye başladı. Özellikle verdiği çocuk yardımları ile dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılı çocuk yardımı ödemelerine ilişkin bir duyuru yayınladı. Bu yardımlar kapsamında ailelerin alabileceği destek belli oldu.

Çocuk yardım parasını çeşitli şartlar altında ve birbirinden farklı tutarlarda ödemeye başlamış olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdilerde özellikle iki ayrı yardım parasıyla merak uyandırır hale geldi. Bu ödemelerden ilki doğum yapan kadınlara yönelik iken; diğeri 18 yaşın altında çocuğu olan hanelere yönelik.

DOĞUM YAPAN ANNEYE AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN DESTEK

Çocuğun canlı doğması karşılığında kadınlara doğum parası veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu ödemeyi belirli bir süre gerçekleştiriyor. Bu kapsamda bir aileye ilk çocuk doğumunda yapılacak olan yardım parası tutarını 300 TL olarak belirlemiş olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ikinci ve üçüncü çocukta farklı tutarlarda ödemeler gerçekleştiriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ikinci çocuk ya da üçüncü çocukta ödediği miktarlar da belirli bir süre ile ödeniyor. Bu kapsamda bir aileye ikinci çocuk doğumunda yapılacak olan 400 TL ödeyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üçüncü çocuk doğumunda ise 600 TL ödeme yapıyor.

18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARA AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuklara yönelik tek desteği doğum parası yardımı olmuyor. Aynı zamanda çocuğu olanlara 1.300 TL yardım gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardım kapsamında birtakım şartlar belirlemiş bulunuyor.

Yarım paketi kapsamında çocukların 18 yaşının altında olmasını şart koşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardım türündeki ödemelerin başvurularını sadece yüz yüze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden alıyor. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na doğum parası başvurusu e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.