Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yerlerini Duyurdu! Personel Alımı İçin Başvuru Yapan Adayları İlgilendiriyor! Uyarılar Arka Arkaya Geldi!

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yerlerini Duyurdu! Personel Alımı İçin Başvuru Yapan Adayları İlgilendiriyor! Uyarılar Arka Arkaya Geldi!
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerçekleştireceği 6 bin 200 personel alımı için sınav vakti geldi. Sınav yerlerini açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı, adaylar için bir de açıklama yaptı. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği personel alımlarından birini gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz aylarda 6 bin 200 personel alımı yapacağını ilan etmişti. Yapacağı alımı mülakat ile yapacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, mülakat yerlerine ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında adaylara uyarı niteliğinde ifadeler yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son personel alım ilanına başvuruda bulunan adayları ilgilendiren sözlü mülakat yerleri açıklandı. Mülakata ilişkin tüm detayları adaylar ile yaptığı yazılı açıklamayla paylaşan Diyanet İşleri Başkanlığı, sınav yerlerini gösteren belgenin temin edilebileceği adresi verdi. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen açıklama sonrası başvuru yapan adayların gözleri yapılacak olan sınava çevrildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SINAV YERLERİ BELLİ OLDU

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yapılacak olan aday din görevlisi alımı sınavına ilişkin yeni bir haber geldi. Din görevlisi alımı ilanına başvuran adaylardan sözlü sınava katılmaya hak kazananların sınav giriş belgeleri bugün itibariyle yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinden ulaşılabilecek olan belgenin sınava giriş için şart olduğu öğrenildi.

Öte yandan 2022 Yılı Diyanet Akademisi aday din görevlisi alımı sınavlarını bu yıl gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin ile kayyım branşlarında personel alımı gerçekleştireceğini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Merak ile takip edilen Diyanet Akademisi aday başvurularının sonunda yapılacak olan sınava ilişkin açıklama bugün Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, açıklamasında şu ifadelere yer vererek adayları uyardı:

“Adaylar, ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden (nüfus cüzdanı, kimlik belgesi, pasaport) biri ile birlikte sınav giriş belgesinde belirtilen sınav tarihi ve sınav merkezinde saat 08:00’da hazır bulunacaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ve pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.