Hipertansiyon Hastaları İçin Tedavi Işığı Görüldü! İşte Hipertansiyona Son Verecek O Yöntem!

Hipertansiyon Hastaları İçin Tedavi Işığı Görüldü! İşte Hipertansiyona Son Verecek O Yöntem!
Hipertansiyon rahatsızlığı sadece ülkemizde değil, dünya genelinde birçok kişinin hayatını riske atıyor. Birçok kişi tarafından çok fazla önemsenmeyen yüksek tansiyon, kişinin ciddi sağlık sorunları yaşamasına ve yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. İşte detaylar...

Halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinen hipertansiyon, kişilerin ömür boyu ilaç kullanmasını gerektiren bir rahatsızlıktır. Nedeni ve tedavisi tam olarak bilinmeyen hipertansiyon, kişilerin yaşam standartlarının bir hayli düşmesine neden oluyor. Ömür boyu ilaç kullanmak zorunda olan yüksek tansiyon hastaları, ilaç kullanımını gerçekleştirmediği durumlarda hayati risk yaratacak sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor.

Hipertansiyonun Nedeni Nedir?

Vücutta tuz depolanmasına neden olan ve böylece kan basıncını artıran bir steroid hormon olan aldosteron, yüksek tansiyonun meydana gelme nedenleri arasında yer almaktadır. Aldosteron, böbreklerin üzerinde bulunan adrenal bezlerin küçük nodülleri tarafından üretilir. Bu nodüllerin belirlenmesi oldukça karmaşık bir katater muayenesi ile gerçekliyordu. Ancak bu tekniğin her yerde olmaması ve oldukça karmaşık olması durumu zorlaştırıyor. Geliştirilen yeni test ile sadece on dakika içerisinde yüksek tansiyonun esas nedeni öğrenilebiliyor.

10 Dakikalık Test ile Yüksek Tansiyonun Nedeni Öğrenilecek

Nedeni bulunamayan bir hastalık olan yüksek tansiyon, artık on dakikalık bir test ile çözülebilecek. Yüksek tansiyonun nedenini on dakika içerisinde belirleyen bu test ile yüksek tansiyon hastalarından tamamen iyileşmenin ya da oldukça yüksek oranda bir iyileşmenin elde edilmesi bekleniyor. Bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmaya yüksek tansiyon hastası 178 kişi dahil edildi. Yapılan çalışmalar, 78 hastada durumun sadece adrenal bezlerden birinin nodüllerinden kaynaklandığını gösterdi. Bu hastalarda, safra taşlarını tedavi etmek için kullanılan yönteme benzer bir ameliyat ile doğru adrenal bez çıkarıldı. Ameliyat edilen 78 hastadan 24’ü hipertansif durumu ortadan kalktığı için ilacı kullanmayı bıraktı. Diğer hastalar durumlarında önemli bir iyileşme elde edilerek, bu hastalarda da ilaçları en az yarıya indirmelerine izin verdi.

Hipertansiyon Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Vücudun gösterdiği bazı reaksiyonlar, yüksek tansiyonun meydana geldiğini açıkça ifade etmektedir. Kişilerin sık idrar çıkması, nefes darlığı yaşaması, yorgunluk hissinin olması, bacaklarda şişmenin meydana gelmesi, baş dönmesi ya da baş ağrısı ile kalp ritminde meydana gelen bozukluklar, yüksek tansiyon rahatsızlığının en bariz belirtileri arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.