Yeni Yapay Zekanın Özellikleri Ne? Yeni Yapay Zeka Hangi Yeniliklere Sahip?

Yeni Yapay Zekanın Özellikleri Ne? Yeni Yapay Zeka Hangi Yeniliklere Sahip?
Google ile aynı çatı altında yer alan DeepMind ChatGPT’ye yeni bir rakip geliştirdiğini açıkladı. DeepMind, Sparrow yapay zekayı geliştirerek, ChatGPT’ye rakip olacağını ve en kısa sürede erişime açılacağını belirtti. İşte detaylar...

OpenAl tarafından geliştirilen ve bir sohbet botu olarak hizmet veren ChatGPT, tüm dünya tarafından kullanılmaktadır. Alphabet’e bağlı olan DeepMind’de gelen son açıklama ise, gündeme bomba gibi düştü. ChatGPT’ye rakip olarak geliştirilen Sparrow’un oldukça güvenli olduğunu açıklayan yetkililer aynı zamanda, bu yeni yazılımın yakında erişime açılacağını da açıklamalarına ekledi. Yeni yıl içerisinde sohbet botunun beta sürümünün erişime açılacağını belirten firma yetkileri, yapay zekanın güvenilir cevaplar vereceğini de belirtti.

Googele’ın Alt Şirketinden Önemli Hamle

Uzun yıllardır yapay zeka araştırmaları ile ön planda olan şirketin, bu açıklamalar karşısında sessizliğini koruyor. Öte yandan şirketten gelen son açıklamada, Sparrow isimli yapay zeka sohbet botu gündeme alınıyor. 2023’te özel bir beta sürecini başlatacaklarını söyleyen DeepMind, Sparrow’un hem yararlı hem de güvenli olacağının altını çizdi. DeepMind CEO’su Demis Hassabis, bu konu ile ilgili verdiği bir röportajında kullanıcılara sunulan sohbet botlarının “yanlış veya uydurulmuş bilgiler” verebildiğini iddia etti. Buna karşılık Sparrow’un yakında betaya açılacağını söyledi.

‘’Sparrow Güvenli Cevaplar Verecek’’

DeepMind, kendi sohbet botunun güvenli cevaplar vereceğinin altını çiziyor. Bundan dolayı ChatGPT’ye kıyasla daha tutarlı şeyler sunacağını düşünüyoruz, ancak yaratıcılığın ChatGPT kadar başarılı olup olmayacağını bilmiyoruz. Bu açıklamaların yanı sıra, OpenAL CEO’su Sam Altman’ın daha önce, “OpenAI teknolojisinin zaman içinde kullanımıyla ilgili önemli sorunlar olacak; elimizden gelenin en iyisini yapacağız ama her konuyu başarılı bir şekilde öngöremeyeceğiz” şeklindeki konuşması da tekrar hatırlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.