Elektrikli Yeni Model Araba Ne Zaman Piyasaya Çıkıyor? Yeni Aracınız Baş Döndüren Yeni Özellikleri Neler?

Elektrikli Yeni Model Araba Ne Zaman Piyasaya Çıkıyor? Yeni Aracınız Baş Döndüren Yeni Özellikleri Neler?
Çin piyasasından, uygun fiyatlı elektrikli araç haberi geldi. Çin’in, uygun fiyat konusuna dikkat çeken yeni hatchback modelini en kısa sürede piyasa süreceği öğrenildi. İşte detaylar...

BYD Çin’ de yeni bir elektrikli araç modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Alınan bilgilere göre, BYD'nin yeni Seagull modeli için Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'na (MIIT) hem teknik veriler hem de görsellerle birlikte onay başvurusunda bulunması üzerine, yeni araca ait bilgilerin Çin medyasına sızdığı yönünde. Bu doğrultular ile elde edilen bilgiler, küçük elektrikli otomobilin estetiğinin, Ocean serisini oluşturan Seal elektrikli sedan ve Dolphin elektrikli kompakt otomobile dayanacağını belirtmektedir.

Yeni Elektrikli Aracın Satış Fiyatı Belli Oldu

BYD Çin’de satışa sunmaya hazırlandığı yeni elektrikli otomobil için 60 bin ila 100 bin Yuan arasında bir fiyat belirleyeceği öğrenildi. Bu fiyat aralığı yaklaşık olarak 8 bin 860 dolar ile 14 bin 770 dolar arasında bir orana denk gelmektedir. Kompakt yapısı ile dikkat çeken elektrikli arasın, bu yıl Çin iç pazarında satışa sunulması planlanıyor.

Elektrikli Aracın Dikkat Çeken Özellikleri

Çin medyasına sızan elektrikli aracın tescil belgesinde aracın, 55 kW gücünde olacağı ve BYD şirketi FinDreams tarafından üretildiği söylenen fakat, henüz bilinmeyen bir kapasiteye sahip LFP batarya ile donatılacağı belirtiliyor. Başvuru belgelerine göre Seagull 3 metre 78 santim uzunluğunda, 1 metre 71.5 santim genişliğinde ve 1 metre 54 santim yüksekliğinde olacak şekilde tasarlandı. Aracın dingil mesafesi ise, 2 metre 50 santim olarak tasarlandığı öğrenildi. MIIT'ye yapılan tescil başvurusunda yer alan bilgilere göre, Seagull elektrikli otomobilin üretimine kısa süre içinde başlanacağını ve yıl sonundan önce Çin iç pazar piyasaya sürüleceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.