Ucuz Konut Kredisi İçin Hangi Bankalar Tercih Edilmeli? 0,69 Faiz Oranın Hangi Bankalar Veriyor?

Ucuz Konut Kredisi İçin Hangi Bankalar Tercih Edilmeli? 0,69 Faiz Oranın Hangi Bankalar Veriyor?
Yeni evim kampanyası ile ilk kez ev sahibi olacak kişilere sunulan ayrıcalıklar, birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Orta gelirli aileler için büyük bir fırsat sunan bu projenin detayları, en çok aranan gündem konuları arsında yer alıyor. İşte detaylar...

Orta gelirli aileleri yakından ilgilendiren proje için başvuruların başladığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu. Orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesinin önüne açan bu kampanya kapsamında 0.69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli ödemeler yapılabilecek. 0,69 faizli konut kredisinin proje kapsamında yer aldığının açıklanmasının ardından birçok orta gelirli aile, hangi bankalardan 0,69 oranına sahip kredi kullanılabilineceğini araştırmaya başladı.

0,69 ile Konut Kredisi Alınabilinecek Bankalar Açıklandı

Orta gelirli ailelerin ilk evlerine sahip olabilmeleri için hazırlanan bu projede vatandaşlara, düşük faizli kredi kullanımı ve kolay geri ödeme seçenekleri sunuluyor. Vatandaşlar ilk evlerine sahip olabilecekleri bu projeye büyük bir ilgi gösterdi. Özellikle kampanya dahilinde düşük faiz oranına sahip konut kredilerinin kullanılabilinecek olması, vatandaşların ev sahibi olabilme hayallerini yeniden canlandırdı. 0,69 oranından konut kredisi kullanılabilecek bankalar arasında; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Emlak Katılım, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yer alıyor.

0,69 Konut Kredisinin Geri Ödeme Planları da Netlik Kazandı

Belirli bankalar aracığı ile kullanılabilinecek krediler için geri ödeme planları da ortaya çıktı. 0,69 konut kredisi ile 2 milyon liralık ev için çekilen kredinin ortalama aylık ödemesi, 15 yıl vade ile 19 bin 440 TL, 10 yıl vade ile 24 bin 560 TL şeklinde hesaplanıyor. 1 milyon liralık ev kredisinin çekilmesi durumunda ise, aylık ödemeler 15 yıl vade için 9 bin 720 TL olurken, 10 yıllık vadeler için ise, 12 bin 280 TL civarında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.