Gaziantep'te Emekliler DİKKAT! Emekli Zamları Tamam! Hesaplamalar Bitti! Zamlı Maaşlar Hesaplara Ne Zaman Yatacak?

Gaziantep'te Emekliler DİKKAT! Emekli Zamları Tamam! Hesaplamalar Bitti! Zamlı Maaşlar Hesaplara Ne Zaman Yatacak?
Emekli zamlarının açıklanmasını büyük bir heyecan ile bekleyen milyonlarca emekli şimdi de zamlı maaşların hesaplarına yatacağı günü bekliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman hesaplara yatırılacağı belli oldu. İşte detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan düzenlemeler ile maaşlarda, yüze 30 oranında bir artış sağlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı zam haberinin ardından en düşük emekli maaşında 5.500 TL’ye yükseltildiği, düşük emekli maaşı olanları sevindirdi. Zam oranlarının açıklanmasının ve en düşük emekli aylığının yeniden belirlenmesinin ardından emekliler bu sefer de zamlı maaşların ne zaman hesaplarına yatacağı ile ilgili haberleri beklemeye başladı.

Beklenen Ödeme Planı Açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiren maaş ödeme planları açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen ödeme takviminde ilk sırada SSK emeklileri yer alıyor. Ocak ayının 17’si ile 26’sı arasında gerçekleştirilecek SSK emekli aylığı ödemeleri, emeklilerin tahsis numaralarının son rakamına göre düzenlendi. Buna göre tahsis numarasının sonu 9 olan emeklilerin maaşları 17 Ocakta, 7 olanların 18 Ocakta, 5 olanların 19 Ocakta, 3 olanların 20 Ocakta, 1 olanların 21 Ocakta, 8 olanların 22 Ocakta, 6 olanların 23 Ocakta, 4 olanların 24 Ocakta ve son olarak 2 olanların ise 25 Ocakta ilk zamlı maaşları ödenecek.

Bağ-Kur Emekli Aylığı Ödeme Planı

SSK emeklilerine yapılmaya başlanan zamlı ödemeler, Bağ-Kur’luların bekleyişini devam ettirdi. SSK emeklilerinin ödemelerinin yanı sıra Bağ-Kur emeklilerinin ödeme planları da açıklandı. Hazırlanan ödeme planına göre; tahsis numarasının sonu 9, 7 ve 5 olanlar 25 Ocak, 3 ve 1 olanlar 26 Ocak, 8, 6 ve 4 olanlar 27 Ocak, 2 ve 0 olanlar 28 Ocak tarihinde yüzde otuz zamlı maaşlarını alabilecek.

3600 Ek Gösterge Ödeme Tarihleri

Meclisten onay alan 3600 ek gösterge ödemeleri için de geçerli olan meraklı bekleyiş yapılan açıklamalar ile sona erdi. 3600 ek göstergen yararlanacak kişilerin ödemeleri 1 Şubat tarihinde başlayacak. Şubattaki ilk ödeme de 15 – 31 Ocak dönemine ilişkin ek gösterge farkları da hesaplara aktarılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.