BAĞ-KUR ve SGK’lılar Dikkat! Kimlik Numarasının Son Rakamı 9 Olanlar İçin Kritik Gün…

BAĞ-KUR ve SGK’lılar Dikkat! Kimlik Numarasının Son Rakamı 9 Olanlar İçin Kritik Gün…
BAĞ-KUR ve SGK emeklilerine yapılan yüzde 30’luk zammın ardından emekliler, zamlı maaşların ne zaman hesaplarına yatacağını merak etmeye başladı. SGK ve BAĞ-KUR emeklileri için belirlenen en düşük 5.500 TL maaşlar, hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

BAĞ-KUR ve SGK emeklileri için yapılan maaş düzenlemeleri neticesinde, belirlenen en düşük emekli maaşı 5.500 TL oldu. 2023 yılının ilk altı ayı için belirlenen yüzde 30’luk zam haberinin onaylanmasının ardından emekliler, bu kez de 30 zamlı maaşlarının hangi tarihte maaş hesaplarına yatacağını merak etmeye başladı. 17 Ocak itibari ile gerçekleştirilmeye başlanan yeni zamlı maaşlar, SKG emeklilerini sevindirdi. T.C. kimlik kartının son rakamı ‘9’ olan emeklilerin, yüzde 30 zam oranına sahip emekli aylıkları bugün hesaplarına yatırıldı.

BAĞ-KUR Emeklileri Zamlı Maaşlarını Ne Zaman Alacak?

17 Ocak itibari ile ödenmeye başlayan yüzde 30 zamlı maaşlar, SGK emeklilerinin yüzünü güldürdü. Kimlik kartının son rakamı 9 olan SGK emeklileri, yüzde 30’luk zam oranı ile yenilenen ilk emekli maaşını alanlar oldu. SGK emeklilerinin ödemelerinin başlamasının yanı sıra, BAĞ-KUR emeklileri de kendi maaşlarının ne zaman ödeneceğini merak etmeye devam ediyor. Yapılan ödeme çalışmalarına göre BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 30 zamlı ilk emekli maaşlarının da 25 Ocak tarihinde yatacağı belirlendi.

Zamlı Maaşların Ödeme Planı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen yüzde 30’luk yeni zam oranının ve en düşük emekli aylığının 5.500 TL olmasının ardından emekliler, zamlı maaşlarını almak için gün saymaya başladı. SGK emeklileri için bugün başlayan ödemeler, SGK emeklilerinin tahsis numaralarının son hanesine göre ödenecek. Bu durumda; tahsis numarasının sonu 9 olanların ödemeleri 17 Ocak, 7 olanların 18 Ocak, 5 olanların 19 Ocak, 3 olanların 20 Ocak, 1 olanların 21 Ocak, 8 olanların 22 Ocak, 6 olanların 23 Ocak, 4 olanların 24 Ocak, 2 olanların 25 Ocak tarihinde yapılacağı açıklandı. BAĞ-KUR emeklilerinin ödeme planı ise; tahsis numarasının sonu 9, 7 ve 5 olanlar için 25 Ocak, 3 ve 1 olanlar için 26 Ocak, 8, 6 ve 4 olanlar için 27 Ocak, 2 ve 0 olanlar için 28 Ocak olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.