Gaziantep'te Sömestr Tatiline Rahat Girilecek! Bakanlık Müjdeyi Verdi! 1.250 TL Tutarındaki Ödemeler Yapılıyor!

Gaziantep'te Sömestr Tatiline Rahat Girilecek! Bakanlık Müjdeyi Verdi! 1.250 TL Tutarındaki Ödemeler Yapılıyor!
PTT’den 1.250 TL ödeme yapılacağını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin ayda bir kez hesaplara yatacağını belirtti. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan yardımların hız kesmeden devam ettiğini duyurdu. Farklı birçok kategoride gerçekleştirilen yardımlar, düzenli olarak her ay ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile ya da PTT aracılığı ile başvurular yapılabilir. Yapılan başvurular neticesinde ise, kimlik kartı numaralarının son rakamlarına göre belirlenen ödeme planları ile yardıma muhtaç vatandaşların ödemeleri yapılmaya başlıyor.

Ödemeler 800 TL ile 1.250 TL Arasında Değişiyor

Farklı pek çok kategoride yapılan yardımlar, her ay milyonlarca kişiye ulaştırılmakta. Devlet tarafından verilen bu yardımlara ilk kez başvuru yapacak kişiler, başvuruların nasıl yapılacağını ve başvuru şartlarının neler olduğunu merak ediyor. İlk kez başvuru gerçekleştirecek vatandaşlar başvurularını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı yapabileceği gibi PTT aracılığı ile de yapabilmektedir.

2023 Yılının İlk Ödemeleri Yapıldı

Ödemelerin yapılıp yapılmadığına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Yanık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile ocak ayının ilk haftası yapılacak Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek, 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz.’’

Aile Destek Programı Ödemelerinin Tutarları Belli Oldu

Kişi başı aylık gelir tutarına göre hesaplanan ve ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılan Aile Deste Programı ücretleri belli oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde; 450 TL ve altı gelire sahip olanlara 1,250 TL, 450 TL üzeri gelire sahip olanlara 911,15 TL ve altında bir gelire sahip olanlara ise, 1,100 TL ödeme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.