Hastalıklar Bitebilir! Gururumuz Türeci ve Şahin’den Yeni Bir Mucize Geldi! Açıklanan Haber Tüm Dünyayı İlgilendiriyor!

Hastalıklar Bitebilir! Gururumuz Türeci ve Şahin’den Yeni Bir Mucize Geldi! Açıklanan Haber Tüm Dünyayı İlgilendiriyor!
Koronavirüs aşısının bulunması ile gündemi sarsan Türeci ve Şahin’den gündem sarsan yeni açıklamalar geldi. Alman Focus dergisinin kapağında yer verdiği bu haber, tüm dünyaya umut oldu. İşte detaylar...

Üç yıl önce başlayan ve tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs salgını, birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Pandemi sürecinin de yaşanmasına neden olan korona virüs, Türk doktorlar Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in geliştirdiği aşı sayesinde önlendi. Korona salgını ve salgının etkileri hala devam ederken, Türeci ve Şahin’in geliştirmiş olduğu BioNTech aşısı, korona virüs salgının daha kolay bir şekilde atlatılmasını sağlamaktadır.

‘’Yeni Hedefimiz Kanseri Yenmek’’

Almanya’nın en çok okunan dergisi olan Focus’a verdikleri röportajda, yeni hedeflerinin kanseri yenmek olduğunu açıklayan Türeci ve Şahin, yapılan çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü de açıkladı. Türeci ve Şahin ile ilgili dergide yer alan yazıda, ürettikleri aşının bir insana ilk kez İngiltere’de yapıldığını ve kansere karşı en önemli atılımın bu durumun neticesinde belirleneceğini belirtiyor. Dergiye göre hükümetle anlaşan BioNTech’in geliştirdiği kanserle mücadele aşısı, içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl içinde 100 bin kanser hastasının tedavisinde kullanılacak.

Kanser Hastalarına Müjde Türk Doktorlardan Geldi

Asıl çalışmaları kansere karşı bir aşı geliştirmek olan Türeci ve Şahin, yaşanan korona virüs salgını nedeni ile bu çalışmalarına bir süre yoğunlaşamamıştı. Korona virüse karşı geliştirilen ve tüm dünyada etkili olarak kullanılan aşının bulunmasının ardından Türeci ve Şahin, asıl çalışmaları olan kanser tedavisine tekrar yöneldiklerini duyurdu. Geliştirilen aşının ilk kez bir insanda denenmesini de gerçekleştiren Türeci ve Şahin, aşı uygulanan kişinin aşıya karşı vereceği vücut tepkilerini yakından takip ediyor.

100 Bin Kanser Hastası Kurtulabilir

Türeci ve Şahin’in geliştirdiği aşı ile 100 bin civarında kanser hastasının tedavi edilebilineceği düşünülüyor. Çalışmalarını büyük bir titizlik ile sürdüren Türeci ve Şahin’den yeni gelecek açıklamalar herkes tarafında  sabırsızlıkla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.