Ev Hanımları ve Yalnız Erkekler Bu İşe Çok Sevinecek! Temizlik Aralığınızı Uzatacak Formül Burada!

Ev Hanımları ve Yalnız Erkekler Bu İşe Çok Sevinecek! Temizlik Aralığınızı Uzatacak Formül Burada!
Ev temizliğinin nankör olduğunu herkes bilir. Evde yapılan temizliğin ardından evin anında eski haline dönmesi, kişiler için oldukça sinir bozucu bir durum olabilmektedir. Ancak, temizlik hileleri ile uzun süren ev hijyenini sağlayabilirsiniz. İşte detaylar...

Evlerde gerçekleştirilen temizlik işlerinin başında toz almak geliyor. Birçok objenin kaldırılması, tüm mobilya yüzeylerinin boşaltılarak tek tek her eşyanın silinmesi oldukça uzun süren ve can sıkıcı bir iştir. Özellikle ev kadınları için çoğu zaman istenmeyerek yapılan toz alma işi büyük bir eziyete dönebilmektedir. Toz alınmasının arından mobilyaların birkaç dakika içerisinde tekrar tozlandığının görülmesi ise, temizlik yapanların tadını en çok kaçıran olaydır.

Basit Hileler ile Tozlara Son

Evlerde kolaylıkla hazırlanabilen karışımların, toz alma sırasında mobilyaların ve diğer tozu alınacak eşyaların üzerinde uygulanması, bu yüzeylerin uzun süre toz tutmamasını sağlamaktadır. Herkesin evinde yer alan ürünler ile hazırlanabilecek karşımlar, tozu alınacak yüzeylere sıkıldıktan sonra yumuşak yüzeye sahip mikrofiber bezlerin kullanımı ile silinebilir. Bu sayede yüzeylerin, uzun süre toz tutmadığını ve mobilyalarınızın daha parlak olduğunu görebilirsiniz.

Sirke ve Limon Mucizesi

Evlerde bulunan boş sprey şişelerinin içerisine; yarım çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı sirke, yarım bardak su, 2 damla bulaşık deterjanı ve evlerde güzel kokuların yayılması için 10 damla limon esansı eklenerek harika bir karışım elde edilebilir. Sprey şişesinin iyice çalkalanmasının ardından toz alınacak yüzeylere karışımın sıkılması ve bez yardımı ile silinmesi ile yüzeylerin uzun süre toz tutmayacağı gözlemlenecektir.

Şampuan ile Toz Alın

İki ya da üç damla şampuanın, 1 – 1,5 su bardağı su ile karıştırılması ile eşyalarınızın uzun süre toz tutmamasını sağlayabilirsiniz. Elde edeceğiniz bu karışımı, boş bir sprey şişesi içerisine hazırlayabilir ve pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu karışım ile hem eşyalarınız uzun süre toz tutmayacak hem de mobilyalarınız ilk günkü gibi parlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.