Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Doğal Yollarla Saç Dökülmesini Engellemek Mümkün Mü?

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? Doğal Yollarla Saç Dökülmesini Engellemek Mümkün Mü?
Kadın ve erkeklerin ortak sorunu olan saç, özellikle dökülmeler ile oldukça can sıkıcı bir hal alabiliyor. Kadınların en önemli aksesuarı olan saçların, bakımlı ve sağlıklı olması için birçok yöntem deneniyor. İşte detaylar...

Saç dökülmesinin başlıca nedenleri arasında düzensiz ve sağlıksız beslenme gelmektedir. Kişilerin sağlıksız ve düzensiz beslenme alışkanlarına sahip olması, vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri yeteri kadar alamamasına neden olmaktadır. Yetersiz alınan vitamin ve mineraller, başta vücut sağlını etkileyerek, saç ve saç derisi sorunlarının da meydana gelmesine neden olmaktadır.

Doğal Yollar ile Saç Dökülmesine Son

Mevsim geçişleri, saçlara uygulanan kimyasal işlemler ve yetersiz saç bakımları gibi nedenler de saçların dökülmesine ve nem oranı dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Saç bakımı ve saç dökülmesini engellemek için birçok farklı ürün kullanılmaktadır. Bazı durumlarda kullanılan bu ürünlerden istenilen sonuçlar elde edilememektedir. 100 ile 120 tel saçın günlük olarak dökülmesi, uzmanlar tarafından kabul edilirken, bu sayının üzerinde meydana gelen saç dökülmelerine dikkat edilmesi gerektiğini de belirtmektedir.

Hint Yağı Mucizesi

Doğal Hint yağı, saç köklerine masaj yaparak uygulanmaktadır. Saç diplerine uygulanan Hint yapı, saç derisindeki kan dolaşımının artmasını ve saçların daha sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Hint yağının düzenli bir şekilde kullanılması ile saç ve saç derisinin nem dengesi sağlanır. Hint yağının içerisinde yer alan antioksidan maddeler, saçın beslenmesini ve saç yapısının onarılmasını sağlar. Saç köklerinin güçlenmesini de sağlayan Hint yağı, düzenli kullanılması ile saç dökülmelerinde azalmanın başladığının görülmesini sağlar.

Argan Yağı ile Haftalık Saç Bakım Rutininizi Oluşturun

Haftada bir ya da iki kez saçlara uygulanacak argan yağı, saç köklerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Güçlenen saç kökleri, özellikle koparak dökülmelerin meydana gelmesini engellemektedir. Saç ve saç derisinin nem dengesini de sağlayan argan yağı, saçlara uygulandıktan sonra yaklaşık yarım saat kadar bekletildikten sonra durulanarak saçtan arındırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.