Meğer Parayı Buzdolabına Koyunca! Hastalıktan Kurtulmak İçin Bozuk Para Kullanımı Yaygınlaştı!...

Meğer Parayı Buzdolabına Koyunca! Hastalıktan Kurtulmak İçin Bozuk Para Kullanımı Yaygınlaştı!...
Özellikle tatil dönemlerinde uzun süreli olarak evlerden ayrı kalınıyor. Peki bu zamanlarda buzluktaki yiyeceklere ne oluyor? Evde yokken elektriklerin gitmesi gıdaların bozulması, sağlık açısından büyük risklerin meydana gelmesine neden oluyor. İşte detaylar...

Belirli bir süre tatil ya da farklı nedenlerden dolayı evlerden uzak kalınması, özellikle kadınların elektrik kesintilerinin yaşanması durumunda endişeye kapılmasına neden oluyor. Evde yokken giden elektrik, kişilerin eve döndüklerinde büyük sürprizlerle karşılaşmasına neden olabilmektedir. Özellikle uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanması, buzdolaplarının erimesine ve evlerde istenilmeyen manzaraların oluşmasına neden olabilmektedir.

Elektrik Ne Kadar Süreliğine Gitti?

Evlerde yokken elektriklerin ne kadar süreliğine gittiğinin bilinmesi pek mümkün değildir. Uzun süreli meydana gelen elektrik kesintileri, buzluklarda yer alan gıdaların erimesine ve elektriğin geri gelmesi ile tekrar donmasına neden olmaktadır. Buzlukta yer alan gıdaların çözülüp tekrar donması, sağlık açısından büyük bir tehlikenin meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Birçok gıda zehirlenmesi vakası bu şekilde bozulan gıdaların tüketilmesi ile meydana gelmektedir.

Madeni Para ile Sağlığınızı Koruyun

Çok basit bir şekilde uygulanan yöntemler ile evde yokken buzlukta yer alan gıdaların eriyerek tekrar donup donmadığı anlaşılabilir. Plastik bir bardak ya da buzluğa girebilecek özelliğe sahip bir kap içerisine koyulacak su ilk olarak buzlukta dondurulmaktadır. Donan suyun üzerine herhangi bir madeni para koyularak kap, tekrar buzluğa geri yerleştirilmelidir. Bu yöntem, siz evde yokken elektriklerin uzun süreli gidip gitmediğini anlamanızı sağlayacaktır. Evinize döndükten sonra kontrol edeceğiniz madeni para, kap üzerinde madeni paranın hala buz üzerinde görülmesi, elektriğin kısa süreli gittiğini gösterecektir. Madeni paranın kullanılan kabın içine düştüğünün görülmesi ise, elektrik kesintilerinin uzun sürdüğünü göstermektedir. Böyle bir durumla karşılaşıldığı zaman, buzlukta yer alan gıdalardan kontrollü bir şekilde kurtulunması gerekmektedir. Madeni paranın kabın en alt kısmında bulunması, buzlukta yer alan gıdaların çözülmüş olduğunu ve belli bir süre sonra tekrar donduğunu ifade etmektedir. Bu pratik ve etkili yöntem ile elektriğin gidip gitmediğini anlayabilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.