Sabahları Yaşanan Kronik Olaylar Kanser Habercisi Olabilir! Sabahları Sizde Bunları Yaşıyorsanız Dikkat Edin!

Sabahları Yaşanan Kronik Olaylar Kanser Habercisi Olabilir! Sabahları Sizde Bunları Yaşıyorsanız Dikkat Edin!
Her yıl birçok kişinin ölümüne neden olan kanser, ilerleyene kadar fark edilemeyecek belirtilere sahip olan sinsi bir hastalıktır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, uyanınca yaşanan bazı durumlar da kanser belirtisi olabiliyor. İşte detaylar...

Özellikle akciğer kanseri, kişilerin vücudunda hızlı bir şekilde tümörlerin büyümesine ve bu hastalığın tüm vücuda yayılmasına neden oluyor. Özellikle sigara içenlerin ve sigara dumanına maruz kalanların yakalanma riskinin daha fazla olduğu akciğer kanserinin belirtileri, çoğu zaman ilk etapta fark edilmiyor. Özellikle son dönemlerde herkeste var olan öksürük krizleri, kişilerin rahat bir şekilde uyumasına engel oluyor. Akciğer kanserinin en önemli belirtileri arasında yer alan öksürük, çoğu kişi tarafından diğer hastalıkların belirtileri olabileceği için ciddiye alınmıyor.

Balgam Rengi Önemli

Uzun süreli geçmeyen öksürüklerin meydana gelmesi ciddi bir riski de beraberinde getirmektedir. Akciğer kanserinin ilk ve en erken belirtisi olan öksürük aynı zamanda, sabahları çıkartılan balgam renklerine göre de fark edilebilmektedir. Sabahları meydana gelen öksürükler neticesinden farklı renklere sahip balgamların gözlenmesi durumunda kişilerin, en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir.

Sabahları Kendinizi Kontrol Edin

Gece boyunca uyku kalitesinin düşmesine neden olan öksürük, sabahları kişilerin balgam çıkartmasına da neden olmaktadır. Sabah uyanıldığında farklı renkte balgamların çıkartılması, öksürük krizlerinin uzun süredir devam etmesi ve vücuttaki diğer belirtilerin fark edilmesi durumunda, kanser riskinin göz önünde bulundurularak, doktorlara başvurulması gerekmektedir.

Akciğer Kanserinin Diğer Belirtileri

Kronikleşen öksürüğün yanı sıra; ses kısıklığı, iştahsızlık, kilo kaybı, sürekli meydana gelen enfeksiyon kaynaklı hastalıklar, öksürürken ya da derin nefes alırken göğüste meydana gelen ağrı ve öksürme sırasında kan ya da kanlı balgam çıkartmak da akciğer kanserinin ilk belirtileri arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.