Ayçicek Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi! İndirimler Etiketlere Yansıyacak Mı?

Ayçicek Fiyatlarında Beklenen İndirim Geldi! İndirimler Etiketlere Yansıyacak Mı?
Türkiye’nin gerçekleştirdiği kısa dönemdeki yeni hamleler, tüketicilerin yüzünü güldürecek sonuçların elde edilmesini sağladı. Ayçiçek yağlarındaki fahiş artışlar, Türkiye’nin etkili hamleleri ile düşüşe geçiyor. İşte detaylar...

Özellikle Rusya – Ukrayna Savaşı’ndan sonra hızla yükselişe geçen ayçiçek yağlarının fiyatları, birçok vatandaşın bu temel gıda ürününü alamamasına neden oldu. Savaşın başlaması ile artan petrol fiyatlarının yanı sıra, birçok emtiada fiyat artışlarından nasibini aldı. Bu durumu fırsata çeviren kişiler ve stokçuluk yapanlar ise, fiyatların daha da artmasına neden oldu.

Gümrük Vergileri Düştü

Türkiye’nin on beş gün içerisinde gerçekleştirdiği gelişmeler ile birlikte gümrük vergilerinde de sağlanan düşüşler, 150 bin ton ham ayçiçeği yağı bağlantısının yapılmasını sağladı. Bu gelişmeler ile özellikle iç pazarda ayçiçek yağlarının fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

Ayçiçek Yağında Büyük İndirim Kapıda

Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, ‘’Türkiye'nin aldığı kararlar yurtdışı piyasalarını da etkiliyor. Yurtdışında fiyatlar yüzde 3 ile 4 oranında arttı. Ham yağın ton fiyatı bin 225 dolardan 1260 dolara kadar yükseltti. Ancak Türkiye'nin alım iştahının azalmasıyla fiyatlar tekrar düşüşe geçti.’’ açıklamalarında bulundu.

Ayçiçek Yağı İndirimleri Şubat’ta Etiketlere Yansıyacak

Gerçekleştirilen yeni düzenlemeler neticesinde vatandaşın, şubat ayından itibaren indirimli olarak ayçiçek yağına ulaşması bekleniyor. Yapılan düzenlemeler ile ayçiçek yağlarının etiket fiyatlarında yüzde 10 ile 15 arasında bir düşüşün meydana gelmesi bekleniyor. Angı’nın yaptığı bir diğer açıklama ise; ‘’ TMO'nun geçen hafta yaptığı 24 bin tonluk ihalede Tekirdağ teslim fiyatı bin 219 dolar, İskenderun'a ise bin 229 dolar olarak gerçekleşti ve bu ihale ile fiyat düşüşü tescillenmiş oldu. Şu anda uluslararası piyasada ham yağ fiyatları bin 230 ile bin 235 seviyesinde işlem görüyor. Marmara teslim fiyatı ton başına 625 dolar olan çekirdek ise yurtiçinde 11 bin 500 lira civarında işlem görmekte.’’ yönünde oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.