20 Bin Kişiye Yeni İstihdam Fırsatı Müjdesi! Zorunlu Proje Yeni İş Kapılarının Açılmasını Sağlayacak!

20 Bin Kişiye Yeni İstihdam Fırsatı Müjdesi! Zorunlu Proje Yeni İş Kapılarının Açılmasını Sağlayacak!
Geri dönüşüm ve depozito ile hedeflenen sıfır atık projesi 2024 yılında zorunlu hale geliyor. Bakan Kurum’un yaptığı yeni açıklamalar ile ekonomiye büyük katkı sağlayacak sıfır atık projesi tüm il ve ilçelerde uygulanmaya başlıyor. İşte detaylar...

Tek kullanımlık olarak adlandırılan ambalajların geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması yönündeki yeni gelişmeleri, depozito sisteminin başlaması ile gerçekleştirilecek. 2024 yılına kadar çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ürünlerden alınan depozitoların vatandaşlara farklı şekillerde iade edileceğini ifade etti. Bu saye, herkesin bu projeye dahil olmasını hedeflediklerini de açıklamalarına ekleyen Bakan Kurum, 2024 yılında bu projeye katılımın zorunlu hale geleceğini de açıkça ifade etti.

20 Bin Vatandaşa Yeni İstihdam Alanı

Gerçekleştirilecek ‘Depozito Yönetim Sistemi’ ile ilk etapta 20 milyar şişenin geri dönüşüme kazandırılması beklenirken aynı zamanda, 20 yılda ekonomiye 100 milyar kazanç sağlanarak 20 bin vatandaşa da yeni istihdam alanı açılması hedefleniyor.

‘’Bu Yıl Sıfır Atık Yüzyılı Olacak’’

Murat Kurum, ‘bu yıl sıfır atık yüzyılı olacak’ açıklaması ile sıfır atık kapsamında gerçekleştirilen projelerin kararlı bir şekilde sürdürüldüğünün de altını çizdi. Ayrıca Bakan Kurum, ‘Bu yıl itibarıyla 2 bin depozito iade makinesi, 5 bin depozito toplama noktasıyla, en az 7 bin noktada hizmet vereceğiz. Ürünlerimizin barkodlu şekliyle ihale süreçlerini başlattık, inşallah bu yıl içerisinde tüm bu sistemi tamamlayacağız ve 2024 yılı itibarıyla da zorunlu hale getireceğiz’ açıklamalarında da bulundu.

Depozitolar Alışverişte Kullanılacak

2024 yılında zorunlu hale gelmesi planlanan depozito projesi ile alınacak depozito bedelleri, vatandaşlara iade bedeli, alışveriş puanı olarak geri ödenecek. Vatandaşlar bu puanları kartlarına ya da telefon uygulamasına yüklenerek, alışverişlerinde kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.