2023 E-Okul Sistemi Kapanacak Mı? Sisteme Girişler İçin Ne Kadar Süre Kaldı?

2023 E-Okul Sistemi Kapanacak Mı? Sisteme Girişler İçin Ne Kadar Süre Kaldı?
2023’ün eğitim yılında birinci dönem sonu heyecanı başladı. Birinci dönem için notların girileceği e-okul sisteminin ne zamana kadar açık kalacağı ise, bu günlerde öğretmenlerin merak ettiği soruların başında yer alıyor. İşte detaylar...

Öğretmen ve öğrencilerin son günlerde en çok merak ettiği konular arasında yer alan e-okul sistemlerinin kapanış tarihi, özellikle öğretmenler tarafından sıklıkla sorulmakta. Velilerin ve öğrencilerin bilgilendirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan e-okul sistemi hem öğrencilerin hem de velilerin gerekli bilgilere hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmesine imkan sunuyor. 2023 yılının ilk dönemi, 23 Ocak 2023’ te bitiyor. Öğrenciler, karne heyecanını yaşamaya çoktan başladı.

E-Okul Sistemi Kapanmıyor Mu?

Karne döneminin yaklaşması nedeni ile birçok öğrenci ve veli sisteme giriş yaparak, dönem sonu ve sınav notlarını kontrol ediyor. Aynı zamanda, öğretmenler tarafından not girişleri için de kullanılan sistemde, bazı zamanlar aksaklıklar yaşanabiliyor. Yoğun kullanımlardan dolayı yaşanabilen aksaklıkların meydana gelmesini engellemek için alınan yeni karar ile karne döneminde de sistemlerin öğrenci erişimlerine açık olacağı duyuruldu.

E-Okul Sistemine Kolay Erişim

Öğrenci ve velilerin e-okul sistemine girerek, sınav notlarını kolay bir şekilde öğrenebilmeleri mümkündür. E-Okul Veli Bilgilendir Sistemi olarak bilinen ekran üzerinden veliler, istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde belirtilen alanlara yazarak, öğrencileri ile ilgili tüm eğitim bilgilerine ulaşabilir. Velilerin sisteme girebilesi için T.C. kimlik numarasının ve öğrenciye ait okul numarasının sisteme doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekmektedir. Girilen bilgiler ile öğrencilerin sınav notları, haftalık ders programları, dönem sonu puanları, sınav tarihleri ve okula gitmedikleri günler için kayıt altına alınan devamsızlıkları kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.