Gaziantepliler DİKKAT! Kimlik Kartını Yenileme Ücretleri Arttı! Kimlik Kartını 2023’te Yenileceklere Zamlı Haber Geldi!

Gaziantepliler DİKKAT! Kimlik Kartını Yenileme Ücretleri Arttı! Kimlik Kartını 2023’te Yenileceklere Zamlı Haber Geldi!
Daha önce kimlik kartını yenilemeyenler, yenileme işlerini yeni yıla bıraktı ve bunun olumsuz etkilerinden nasiplerini aldılar. 2023 yılına girilmesi ile gelen birçok zamdan, resmi belge ücretleri de etkilendi. İşte detaylar...

2023 yılı yeniden değerlendirme oranının yüzde 122,9 oranında belirlenmesinin ardından, kimlik kartlarının yenilenme ücretlerinde de güncel fiyatlar devreye girdir. Daha önce belirlenen yenileme süresinin uzatılmasının ardından birçok kişi, kimlik kartı yenileme işlemlerini askıya almıştı. Kimlik kartlarının geçtiğimiz süreçlerde yeniletilmemesi, 2023 yılında zamlı ücretler ile yeniletilmesine neden oldu.

2023 Yılında Geçerli Olacak Kimlik Yenileme Ücretleri Belli Oldu

Kıymetli belgelere gelen yeni yıl zamları, kimlik kartını yenilecekleri de etkiledi. 2022 yılında yeni kimlik kartı ve değiştirme nedeni ile gerçekleştirilen işlemler neticesinde düzenlenen yeni kimlik kartlarının ücreti 37,50 TL olarak belirlenmişti. Yine 2022 yılında kayıp nedeni ile kimlik kartının yeniden çıkartılmasının ücreti ise,75 TL olarak belirlenmişti. Yeni yılda gerçekleştirilen zamlardan sonra ise, bildirim süresinin dışında doğumdan dolayı düzenlenen kimlik kartlarının ücreti 83 TL'ye, kayıp nedeni ile yeniden çıkartılan kimlik kartlarının ücreti ise, 166 TL'ye yükseldi.

2023 Kimlik Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılacak?

2023 yılında zamlı ücretler ile kimlik kartlarını yenilemek isteyen kişiler, bağlı bulunduklarını yerlerdeki nüfus müdürlüklerine giderek işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi için ise öncelikle randevu alınması gerekiyor. Nüfus müdürlüklerinden randevu almak için "randevu.nvi.gov.tr" adresinin ziyaret edilmesi ya da ‘Alo 199’ hattının aranarak randevu işlemlerinin oluşturulması gerekiyor.

2023 Yılı Kimlik Kartlı Yenileme İşlemleri İçin İstenen Belgeler

Kimlik kartlarının yenilenmesi için kişilerin bazı belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bunların ilki; sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, pasaport ya da aile cüzdanı diğeri ise iki adet biyometrik fotoğraftır. Biyometrik fotoğrafların da son altı ay içerisinde çektirilmiş olması, kimlik kartının yenilenmesi için zorunlu kılınmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.