Elektrik ve Doğalgaz Desteği Alanlara Yeni Haber Geldi! PTT Hizmetleri E-Devlet’e Taşındı! Hizmet Adıyla Ödemeler Alınabilecek!

Elektrik ve Doğalgaz Desteği Alanlara Yeni Haber Geldi! PTT Hizmetleri E-Devlet’e Taşındı! Hizmet Adıyla Ödemeler Alınabilecek!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren PTT kapsamında verilen bazı hizmetler dijitalleşti. Bu hizmetler kapsamında doğalgaz ve elektrik tüketim destekleriyle sosyal yardım ödemeleri de yer aldı. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan verilen destek ödemeleri olan doğalgaz ile elektrik tüketim desteği gibi sosyal yardım ödemeleri bilindiği üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan PTT üzerinden yapılıyordu. Bu sene de PTT üzerinden verilecek olan hizmetler kapsamında bir yenilik duyuruldu. PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmayacak olan yeni bir uygulamanın müjdesini veren ilgili kurumlar, hizmetlere nasıl ulaşılacağını da açıkladı.

Hak sahiplerinin doğalgaz ve elektrik tüketim desteklerine erişiminin daha kolay hale gelmesi adına PTT’nin e-Devlet Kapısı aracılığıyla verdiği hizmetlere yenileri eklendi. Hizmetler kapsamına iş yoğunluğunu azaltmayı amaçlayan PTT, aynı zamanda müşterilerinin de zamandan ve yol ücreti gibi maddi durumlardan tasarruf edebileceği yeni bir hizmet anlayışını devreye soktu.

ÖDEMELER KONTROL EDİLEBİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı bir şekilde hizmet veren PTT’nin dijitalleşen hizmetleri arasına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği sosyal destek ödemeleri de eklendi. Yeni dönemde sosyal destek ödemeleri kapsamında verilecek olan ödemelerin e-Devlet Kapısı aracılığıyla kontrol edilebileceği öğrenildi. Üstelik sistemdeki tek yenilik de bu olmadı.

Destek ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol edebilecek olan vatandaşların aynı zamanda e-Devlet Kapısı aracılığıyla yatan ödemeleri kendi hesaplarına aktarabileceği de öğrenildi. PTT aracılığıyla yapılan kurum ödemelerini sorgulama ve hesaba aktarma hizmetinin yanı sıra elektrik ve doğalgaz tüketim destekleri ile fatura ödeme ve abone sözleşme numarası güncelleme işlemlerinin de artık çevrimiçi verileceği duyuruldu.

İKİ FARKLI YOL KULLANILABİLECEK

Dijitalleşme kapsamında e-Devlet’e alınan PTT hizmetlerinde iki ayrı yolun kullanılabileceğine ilişkin de ilgili kurumdan açıklama geldi. Bu yollardan ilki, PTT’nin internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasının giriş ekranındaki direkt yardım ekranına yönlendirecek olan “Sosyal Yardım Ödemeleri” butonu olurken; diğeri e-Devlet’ten ulaşılabilecek olan “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma” hizmeti oldu.

Her iki hizmet ile de destek ödemelerini hesaplarına birkaç dakika içerisinde aktarabilecek olan vatandaşlar, aynı zamanda “Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme” hizmeti ile doğrudan destekten kalan tutarı ödeyerek e-Devlet içerisinden fatura ödeme işlemini tamamlayabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.