2023 Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu! Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu?

2023 Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu! Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu?
2023 yılında açıklanan enflasyon rakamları sonrasında memur emeklisi, memurlar, SGK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına %30 zam yapılmıştı. Gelen bu zamlarla birlikte bedelli askerlik ücreti de yeniden hesaplandı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı zamları ve Ocak ila Temmuz 2023 dönemlerinde kullanılacak katsayıları da yayımlanan genelge ile açıklamış oldu. Bu genelgeyle birlikte bedelli askerlik ücreti ve kıdem tazminatı tavanı belirlenmiş oldu. Peki 2023 yılında bedelli askerlik ve kıdem tazminatı ücretleri ne kadar oldu?

KATSAYILAR BELİRLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin imzasını taşıyan o genelgede, bedelli askerlik ücretlerini belirlemekte olan formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 154. Maddesi gereğince aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem tazminatı gösterge sayılarının aylık tutarlara çevirirken uygulanacak olan aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlenmiş oldu.

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz yıl Temmuz-Aralık 2022 dönemi için bedelli askerlik ücreti 80.064 TL olarak belirlenmişti. Yeni yılda ise memur maaşlarına yapılan %30 zam ile bedelli askerlik ücreti de 2023 yılı için yeniden belirlendi. Yayımlanan genelgeye göre, 2023 yılında bedelli askerlik ücreti 104.084 TL olarak belirlenmiş oldu.

Bedelli askerlik başvuruları ise e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden yapılabiliyor. Başvurularını yapan kişiler için ödeme süreci başlıyor. Ödeme süreci başlayan kişiler yapacakları ödemeyi peşin bir şekilde; Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Malmüdürlükleri veya Defterdarlıklara T.C. kimlik numarası söyleyerek yatırabiliyorlar.

KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLDU?

Yayımlanan genelgeye göre 2023 yılında kıdem tazminatı tavanı 19.982,93 TL olarak açıklandı. Bu miktar 2022 yılında 15.371 TL idi.

Buna göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren kıdem tazminatı 19.982,8 TL olarak uygulanacak. Kıdem tazminatı 5 Ocak 2023 tarihinde ise geçici olarak 17.904 TL olarak açıklanmıştı. Daha öncesinde ilan edilen bu ücret üzerinden ödeme alan kişilere ise fark ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.