Emekli ve Memurlara Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan İlaç Gibi Zam Açıklaması Geldi! Mesai Başladı, Sistem Kamu Kurumlarına Açıldı!

Emekli ve Memurlara Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan İlaç Gibi Zam Açıklaması Geldi! Mesai Başladı, Sistem Kamu Kurumlarına Açıldı!
Yeni yılda alacakları zam belli olmuş olan memur ile memur emeklileri ve SGK ile Bağ-Kur emeklilerinin ödemelerinin yapılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. İşte detaylar...

Artan enflasyon nedeniyle son altı ayın en çok konuşulan konusu olan yeni yılın zamlı maaşlarında düğüm bir bir çözülürken, son belli olan zam oranı memur ve emeklilerin oldu. Enflasyon oranında zam alan SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) emeklileri ile enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri ( Emekli Sandığı/4C) için zam netleşti. Açıklama ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan geldi.

Emekliler ile memurlara yapılan zam, açıklanan enflasyon oranınca belirlenmiş ve verilen refah payı ödemesi ile birlikte yüzde 30’u bulmuştu. Bu ay itibariyle maaşlarını yüzde 30 zamlı olarak alacak olan memur ve memur emeklileri ile Bağ-Kur ve SSK emeklileri için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarından bir yeni açıklama geldi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ZAM ÖDEMELERİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Memur ve memur emeklilerinin kat sayı farkından kaynaklı olan ilave zammı alabilmesi için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni maaş hesabı için çalışmalara başladı. Bir duyuru gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanlığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Bakanlığımız Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen bilişim sistemi aracılığıyla, 210 kamu idaresinde yaklaşık 2,9 Milyon kamu görevlisinin maaşının elektronik ortamda ödenmesini sağlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler.”

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI 14 GÜNLÜK FARKIN ÖDENECEĞİNİ DUYURDU

Sosyal medyadan yaptığı açıklama ile memur ve memur emeklilerinin alacağı zam farkından kaynaklı yılın ilk 14 günlük ödemesine de dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamasının devamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, %13,52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.