Taliban’ın tanıttığı süper otomobil Toyota Corolla çıktı! Standart arabayla aynı motor var... İşte Taliban'ın Arabası MADA 9

Taliban, geçtiğimiz günlerde tanıttığı süper otomobil ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Halkının yardıma muhtaç durumda olduğu Afganistan’da bu süper otomobilin aslında sıradan bir araç motoruna sahip olduğu iddia edildi…

Afganistan’da yönetimi elinde tutan Taliban’ın tanıttığı süper otomobille dünya basınında geniş yankı buldu. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Afganistan’ın ilk yerli otomobili, süper spor sınıfında olmasıyla büyük dikkat çekmişti. Spor otomobile Mada 9 ismini veren Taliban’ın bu hamlesi otomotiv sektöründe çok konuşuldu. Nüfusunun yarısından fazlasının yardıma muhtaç olduğu bilinen Afganistan’da Taliban yönetimi halkına maddi destek sunmak yerine spor otomobil yapıyor.

Taliban Mada 9’u Tanıttı

Bir yıldan fazla bir süredir Afganistan’ın yönetimini elinde tutan Taliban’ın süper spor sınıfında otomobil üretmesi dünya basınında öne çıktı. Mada 9 isimli otomobilin üretimi, Taliban’ın üst düzey yöneticileri tarafından bir onur olarak kabul edildi. Yapılan açıklamada Afganistan Teknik ve Meslek Enstitüsü tarafından tasarlanan otomobilin geliştirilmesinde Taliban’a bağlı 30 mühendis çalıştı.

Otomobilin Motoru Farklı İddiası

Süper spor görünümlü tasarlanan Mada 9 modeli, tıpkı bir Ferrari veya Lamborghini gibi tasarımıyla otomobil severlerin dikkatini çekmeyi başardı. Ancak Taliban’ın ürettiği bu aracın özellikle motor ve birçok parçasının Toyota Corolla’ya ait olduğu iddia edildi. Taliban yetkilileri, araçta yapılan modifikasyonlar sebebiyle aracın standart bir sedandan çok daha hızlı olduğunu öne sürdü. Araca ilerleyen dönemde elektrikli bir güç aktarma organı ekleneceğini belirten Talibanlılar aracın standart bir sedan motoruna sahip olduğu iddialarını yalanlamadı.

Afganistan’da Ekonomik Kriz Büyüyor

Afganistan uzun yıllar iç savaş yaşadıktan sonra geçtiğimiz sene Taliban’ın kontrolüne geçmişti. Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Batılı ülkeler maddi yardımları kesti. Bu yüzden Afganistan’daki ekonomik kriz giderek büyüdü. Bankacılık sisteminin neredeyse durma noktasına gelen ülkede binlerce iş yeri kapandı ve işsizlik hızla arttı. Halkının büyük bir çoğunluğunun açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı bilinen Afganistan’daki ekonomik kriz büyüyor. Birleşmiş Milletler raporuna göre ülkede yetersiz beslenme, kızamık, çocuk felci gibi birçok hastalıkta artış meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.