Gaziantep'te Restoranlar VE Lokantalar Fiyat Sabitlecek mi? Restoranlara Fiyat Sabitleme Çağrısı! Olumlu Yanıt Bekleniyor!

Gaziantep'te Restoranlar VE Lokantalar Fiyat Sabitlecek mi? Restoranlara Fiyat Sabitleme Çağrısı! Olumlu Yanıt Bekleniyor!
Nureddin Nebati’nin iş dünyasına yaptığı fiyat sabitleme çağrısının ardından birçok market sabit fiyat uygulamasına gitmişti. Bu destekten sonra Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) tarafından restoran ve lokantalara da fiyat sabitleme için çağrı yapıldı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş dünyasına yapmış olduğu fiyat sabitleme çağrısına ilk cevabı marketler fiyatları sabitleyerek vermişti. Nureddin Nebati, önceki gün katıldığı KGF lansmanında iş dünyasının diğer sektörlerine seslendi ve bu çağrıya olumlu yanıtlar beklediklerini söyledi.

“HEP BERABER ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYALIM”

Tüm Restoran ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl, sektöründe bulunan şirketlere, yapılan çağrıyı hatırlattı. “ Son dönemde birçok Emtia ve girdi fiyatında gerileme yaşandı. Dolardaki hareketlilik duruldu. Bu nedenle tüm restoran ve lokantalara ramazan ayına kadar fiyat sabitleme çağrısında bulunuyoruz. Gelin, enflasyonla mücadelede hep beraber elimizi taşın altına koyalım.” dedi.

Ramazan ayına neredeyse 2,5 ay kaldığını belirten Bingöl, eğer bu süreçte fiyatlar sabit kalırsa, bu durumun tüketiciler açısından önemli bir fayda sağlayacağını söyledi. Ramazan Bingöl, orta gelirlilere hitap eden restoran ve lokantalarda tüketicilerin sürpriz fiyatla karşılaştıklarına dair şikayet aldıklarını, müşterilerin yüksek fiyatlarla karşılaşmamaları için işletmenin kapısına menülerini asma çağrısında bulunduklarını söyledi.

“KEŞKE YAPABİLSEK…”

Bir habere göre ise Bingöl’ün hatırlattığı çağrıya yanıt veren işletmeciler ise bu sürecin zincirin ilk halkasından başlaması gerektiğini söyledi ve “Keşke yapabilsek ama bu, uygulanamaz bir hayal” şeklinde açıkladı.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TÜRYİD) Başkanı Kaya Demirer ise bu çağrı hakkında “Rasyonellikten uzak bir yaklaşım” şeklinde değerlendirdi. Fiyatları misafirlerin alım gücüne göre belirlediklerini söyleyen Kaya Demirer, giderlerimi ödeyebilir miyim, yatırım yatabilir diye hesapladıklarını ve kalan fark eğer müşterinin alım gücünü geçiyorsa zaten feragat ettiklerini söyledi. Fakat Demirer, Ramazan ayı çağrısına daha olumlu baktıklarını söyledi. Ramazan’da genellikle iftar menülerinin fiks olduğunu ve bunu yapabileceklerini söyledi.

Ali Akkaş ise fiyat sabitleme çağrısıyla alakalı, içinde bulunulan enflasyonist ortam nedeniyle bunun çok mümkün olmadığını söyledi. “Keşke yapabilsek ama kiralar artıyor, asgari ücret artıyor, girdiler yükseliyor ve işletmelerin sabit fiyat uygulaması imkansız hale geliyor.” şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.