Gaziantepliler ZAMLARA İnat Çare Bu Yöntemde! Bu Yöntemi Kullanarak Evde Daha Ucuza Isınabilirsiniz!

Gaziantepliler ZAMLARA İnat Çare Bu Yöntemde! Bu Yöntemi Kullanarak Evde Daha Ucuza Isınabilirsiniz!
Gaziantep'te kış ayına girilmesiyle birlikte sıcak havalar yerine soğuk havalara bıraktı. Bu nedenle de evle kullanılan kombi ve elektrikli ısıtıcıların dereceleri de yükseltildi. Bu yükseltişlerle beraber fatura fiyatları da cep yakmaya başladı. Fakat bu cihazların kullanımında bazı yanlışlar yapılabiliyor. İşte detaylar...

Yüksek faturalara sebep olarak yanlış kullanım ve cihazlara göre değişen enerji miktarları da önem arz ediyor. Elektrikli ısıtıcı ile tek odayı ısıtan kişiler, tüm evi ısıtabilen kombiden daha fazla enerji harcayabiliyor. Peki bu tüketimin faturaya yansıması ne şekilde oluyor?

ISINMA AMAÇLI ENERJİ KULLANIMI ZİRVEDE

Kış ayının kendini iyice hissettirmesi ile birlikte, ısınma amaçlı kullanılan cihaz ve doğalgaz dereceleri de zirve yaptı. Bunun dışında 1 hafta sonra başlayacak olan ve iki hafta sürecek sömestr tatili de bu kullanımı etkileyecek. Tatil nedeniyle çocuklar evde daha çok vakit geçirecek bu nedenle de evde geçirilen süre artacağı için kombi derecesi veya elektrikli ısıtıcılar çoğu zaman açık kalacak. Doğalgaz tüm illerde kullanıma açılmış olsa da bazı kişiler doğalgaz yerine elektrikli ısıtıcılar kullanmaya devam ediyor. Evi küçük olan ve tek odayı ısıtan kişiler de tercihini elektrikli ısıtıcıdan yana kullanıyor.

DOĞALGAZDAN DAHA PAHALI

Çoğu işyerlerinde doğalgaz aboneliği bulunmamasından dolayı elektrikli ısıtıcılar kullanılıyor. Fakat elektrikli ısıtıcılar masum görünse de aslında doğalgaza oranla daha fazla cep yakabiliyor. Piyasada uygun fiyatlarla satılmasından dolayı çokça tercih edilen bu cihazlar, doğalgaz faturasının çok geldiği evlerde de uygun fiyatı nedeniyle alınıp kullanılıyor. Fakat elektrik tüketimi konusunda bu elektrikli cihazlar daha fazla cep yakıyor.

RADYATÖRLÜ ISITICILAR

Geç ısınsa da ısındıktan sonra elektrikli ısıtıcılara göre daha verimli bir kullanım sağlıyor. Sürekli belli bir ayarda tutulursa elektrik tüketimi de daha düşük olabiliyor. İçindeki yağ özelliği sayesinde bir kere ısındığı zaman ısısını uzun süre yitirmiyor.

EN EKONOMİK YÖNTEM DOĞALGAZ

Doğalgaz sayesinde sadece tek odayı değil, tüm evi ısıtabilirsiniz. Elektrikli ısıtıcının bir odayı ısıtmasıyla oluşan maaliyetle aslında tüm ev ısınabiliyor. Hesaba göre 10 saat çalışan 2+1 evde kombinin aylık ücreti 927 TL oluyor. Aynı sürede elektrikli ısıtıcılar ise tek odayı aylık 1.310 TL’ye ısıtıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.