Rennie Duo Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Rennie Duo Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Mide rahatsızlıklarının vazgeçilmez ilacı olan Rennie Duo Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Rennie Duo Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Rennie Duo şurup, midede oluşan rahatsız edici belirtileri azaltılması ve sonlandırılması için kullanılan bir ilaçtır. Rennie Duo şurubun bazı yan etkileri mevcuttur. Şurubun kullanımından önce olası yan etkilerin önüne geçmek ve uygun kullanım dozu, sıklığını öğrenmek için doktora danışılması gereklidir.

RENNİE DUO ŞURUP NEDİR?

Rennie Duo Şurup, mide asitliği semptomlarını azaltmak için kullanılan bir antasit ilaçtır. Şurubun etken maddeleri; kalsiyum karbonat, sodyum aljinat, magnezyum karbonattır. Bu ilaç sindirim sistemi rahatsızlıkları olan kişiler tarafından kullanılabilir. Rennie Duo şurubun 12 yaşından küçük çocuklar için kullanımı önerilmez.

RENNİE DUO ŞURUP NE İŞE YARAR?

Rennie Duo şurup kullanımı gaz oluşumunu azaltarak mide bulantısı, şişkinlik, rahatsızlık ve krampları azaltır. Alüminyum hidroksit ise mide asidini azaltarak gerd(mide asidi yükselmesi sonucu oluşan yanma) veya reflü (midenin içeriğinin geri dönmesi) ile ilgili semptomları azaltır.

Özellikle yiyeceklerden veya içeceklerden kaynaklanan mide ağrısı, yanma veya gerginlik gibi semptomları azaltmak için kullanılır. Aynı zamanda özellikle nikotin, alkol, aspirin veya diğer ağrı kesiciler gibi mide asidini arttıran maddelerin kullanımı sonrası oluşabilecek semptomları azaltmak için de kullanılabilir.

RENNİE DUO ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Rennie Duo şurup eczane fiyatı 73,08 TL’dir. Rennie Duo şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Rennie Duo şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

RENNİE DUO ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Rennie Duo şurup, ağız yoluyla alınmalıdır. Rennie Duo şurubun, ana öğünlerden 1 saat sonra ve yatmadan önce tüketilmesi önerilir. Şurup su veya süt ile birlikte tüketilebilir. Rennie Duo şurubun kullanımında uygun görülen doz ve sıklık; yetişkinler ve 12 yaştan büyük çocuklar için 2 ölçektir(10ml)

Rennie Duo şurup gün içinde 12 doza kadar kullanılmalıdır. Fakat önerilen dozdan fazlası gerektiği taktirde doktora danışmak önemlidir.

RENNİE DUO ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Rennie Duo şurup yan etkileri genellikle nadir görülür ve genellikle hafif olur. Bunlar arasında şunlar sayılabilir:

  • Mide veya bağırsak yolunda ishal
  • Mide veya bağırsak yolunda kabızlık
  • Mide veya bağırsak yolunda gaz
  • Mide veya bağırsak yolunda rahatsızlık veya ağrı
  • Alerjik reaksiyonlar (çok nadir)
  • Bulantı, kusma, tansiyon düşüklüğü, kalpte ritim bozukluğu, kemik ağrısı, kabızlık, kas güçsüzlüğü (böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunanlarda daha sık görülebilir)

Eğer Rennie Duo şurup kullandıktan sonra ciddi yan etkiler yaşanıyorsa, doktora ya da sağlık merkezine derhal bildirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.