EYT’liler Bankaları Heyecanlandırdı, Promosyon Artışı İçin Hazırlıklar Çoktan Başladı! İşte 2023 Yılı Banka Banka Güncel Emekli Promosyonları…

EYT’liler Bankaları Heyecanlandırdı, Promosyon Artışı İçin Hazırlıklar Çoktan Başladı! İşte 2023 Yılı Banka Banka Güncel Emekli Promosyonları…
Yeni yılda yürürlüğe girecek olan EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacak 2 milyon 250 bin kişiyi çekmek isteyen bankalar, promosyon kampanyalarını geliştirmek için harekete geçti. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu ya da kısa adıyla SGK ile bankalar arasında yapılan protokol kapsamında yürürlüğe girmiş olan emekli promosyonlarında artış, kasım ayında protokol güncellemesi ile gerçekleşmişti. Ancak bu artışta Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olacak yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi göz önüne alınmamıştı. Bu ilk etaptaki emekli olabilecek kişilerin sayısı iken, kademeli olarak milyonlarca kişiyi daha emekli edecek olan EYT, bankaları heyecanlandırdı.

Milyonlarca kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesi kapsamında emeklilerin sayısının artması elbette bankalar açısından da yeni müşteri anlamına gelmeye başladı. Bu nedenle birbirleri ile promosyon yarışı vermesi çok muhtemel olan bankaların promosyon yarışında çıkabileceği yeni tutarları Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal açıkladı.

ŞU AN İÇİN EN YÜKSEK 7 BİN 500 TL

Temmuz ayında gelen ara emekli zammından sonra neredeyse her hafta promosyon tutarı güncelleyerek, 8 bin 500 TL’yi aşan promosyon ödemeleri gerçekleştiren bankalar, kasım ayında yapılan protokol ile birlikte geri adım attı. Protokolün ardından ödemeleri tabanın üzerinde kalan bankalar, herhangi bir ek artış yapmazken; altında kalanlar ise taban miktara yükseltti.

2023 yılı itibariyle emeklilere ödenen banka promosyonları özel bankalarda 7 bin 500 TL’ye kadar varan nakit promosyonlar verirken, kamu bankaları taban promosyon uygulamasına takılı kaldı. Bu ay itibariyle kamu bankalarında promosyon üst limiti 5 bin TL’ye çıktı.

EYT SONRASI 25 BİN TL’Yİ BULABİLİR

Geçtiğimiz yılın son günlerinde açıklanan ve şimdilerde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) onayı ile yürürlüğe girmesi beklenen EYT düzenlemesinden emekli olacakların ilk maaşını şubat ayında alması bekleniyor. Bankalar da yaklaşık 2 milyon 250 bin emekli kapmak için muhtemelen bir yarış içerisine gireceği konuşuluyor. Bir süredir bu yıl promosyonları 10-15 bin TL aralığına çıkaracağı konuşulan bankalar için Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal ise çıtayı çok daha yükseğe koydu. Murat Bal, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“20 bin, 25 bin liralara çıkacağına dair birçok duyum alıyoruz. EYT kanunu çıkar çıkmaz biz promosyonu hak ettik diye bir şey söz konusu değil. Emekliliği hak ettikten sonra maaşınızın yatmış olması ve aradan en az 3 gün geçmesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.