Prospan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Prospan Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Prospan Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Prospan şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Prospan şurup, solunum yolu enfeksiyonlarının neden olduğu öksürük semptomunun giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Prospan şurubun bazı yan tkileri bulunabilir. Şurubun 1 yaşından küçük çocuklar için kullanımı uygun değildir. Prospan şurubun kullanımından önce doktora danışılması tavsiye edilir.

PROSPAN ŞURUP NEDİR?

Prospan şurup, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum yolları enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletmek için kullanılan bir ilaçtır. Şurubun etkin maddesi; urutulmuş hedera helix folium ekstresidir. Hedera helix folium, yabani sarmaşık olarak bilinen Hedera helix bitkisinin yapraklarından elde edilen bir bitkisel üründür. Bu bitki, özellikle solunum yolları rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Hedera helix folium, bronşit, öksürük, nefes darlığı gibi solunum yolları rahatsızlıklarının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

PROSPAN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Prospan şurup öksürük giderici ve mukolitik (öksürük sıvısının incelmesine yardımcı olan) etkileri nedeniyle solunum yolları rahatsızlıkları için kullanılır. Prospan şurubu, öksürük ve boğaz ağrısı gibi semptomları hafifletmek için kullanılabilir. Ayrıca, Prospan şurubu kullanımının bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum yolları enfeksiyonlarının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceği belirtilir.

PROSPAN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Prospan şurup eczane fiyatı 89 TL’dir. Prospan şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Prospan şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PROSPAN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Prospan şurup ağız yoluyla tüketilir. Şurubun sabah, öğle ve akşam kullanılması önerilir. Prospan şurup en fazla 1 hafta süre ile kullanılmalıdır. Şurubun yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • 6 yaş altı çocuklar için 5 ml (2 kez 2,5 ml)
  • 6-12 yaş arası çocuklar için 10 ml (2 kez 5 ml)
  • 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için 15 ml (3 kez 5 ml)

Prospan şurubun hamilelik döneminde kullanımı uygun değildir. Şurubun etken maddesine karşı alerji mevcutsa ilacın kullanımı önerilmez.

PROSPAN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Prospan şurup genellikle iyi tolere edilir ve yan etkileri nadir görülür. Ancak bazı kişilerde bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Prospan şurubun yan etkileri arasında şunlar sayılabilir:

  • Alerjik reaksiyonlar (nadir olarak)
  • Deri döküntüleri
  • Kaşıntı
  • Kusma
  • Bulantı

Eğer Prospan şurubu kullandıktan sonra ciddi yan etkiler yaşanırsa veya herhangi bir şey şüpheli hale gelirse, derhal doktor ile iletişim kurulmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.