Prakten Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Prakten Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Alerjik durumlarında ortaya çıkmasında kullanılan Prakten şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Prakten Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Prakten şurup farklı nedenlerle ortaya çıkabilen alerjik reaksiyonların belirtilerinin giderilmesinde başvurulan bir antihistaminik ilaçtır. Prakten şurubun bazı yan etkileri ortaya çıkabilir. Şurubun 2 yaş altındaki çocuklar için kullanımı uygun değildir. Prakten şurubu kullanmadan önce bir doktora başvurmak gerekir.

PRAKTEN ŞURUP NEDİR?

Prakten şurup antihistaminik ilaçlar grubundandır ve çeşitli alerjik reaksiyonların tedavisinde kullanılır. Şurubun etken maddesi siproheptadin HCl’dir. Alerjik deri hastalıkları, ürtiker, egzama, saman nezlesi, nezle ve Suçiçeği gibi birçok alerjik rahatsızlığın neden olduğu kaşıntı, hapşırma, burun akıntısı gibi belirtilerin önlenmesine yardımcı olur.

PRAKTEN ŞURUP NE İŞE YARAR?

Prakten şurup histamin adlı bir kimyasal maddenin vücutta ürettiği alerjik reaksiyonları azaltmak için kullanılır. Histamin, vücudun alerjik reaksiyonları yanıtı verirken ürettiği bir kimyasal maddedir ve bu reaksiyonlar arasında kaşıntı, hırıltı, burun tıkanması, gözlerde şişme ve ya kaşıntı, nefes darlığı gibi belirtiler bulunur. Prakten şurup kullanımı alerjik belirtilerin önüne geçer. Özellikle alerjik rinit, kronik idiyopatik ürtiker, idiyopatik ödematoz angioneurotik edem gibi hastalıklarda kullanılır.

PRAKTEN ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Prakten şurup eczane fiyatı 61,60 TL’dir. Prakten şurup fiyatı değişebilir ve satılan dozaj, paket büyüklüğü ve satış yerine göre değişebilir. Prakten şurup fiyatını öğrenmek için bir eczaneden veya doktordan bilgi alınabilir.

PRAKTEN ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Prakten şurup kullanımında yaş aralıklarına göre uygun görülen kullanım dozu ve sıklığı şu şekildedir:

  • 2-6 yaş arası çocuklar için günde 2 veya 3 defa 1 ölçek (2 mg).
  • 7-14 yaş arası çocuklar için günde 2 veya 3 defa 2 ölçek (4 mg) .
  • Yetişkinler için günlük olarak 4-20 mg doz önerilir. Yetişkinlerin gün içinde 0.5 mg/kg ve 32 mg’dan fazla ilaç alması önerilmez.

Prakten şurup, şişe ile birlikte verilen ölçekli kaşık ile tüketilir. Önerilen dozdan fazlası alınması gerektiğinde, dozun gece yatmadan önce alınması uygundur.

PRAKTEN ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Prakten şurup yan etkileri arasında şunlar sayılabilir:

  • Baş ağrısı
  • Bulantı ve kusma
  • Baş dönmesi veya uyku hali
  • Ağız kuruluğu
  • Kızarıklık veya ciltte döküntü
  • Kaşıntı
  • Göz kuruluğu veya göz ağrısı
  • Sinirlilik veya huzursuzluk

Bu yan etkiler, herkes için geçerli değildir ve ayrıca bazı kişilerde daha hafif olabilir. Eğer yan etkileri fazla rahatsız ediyorsa veya daha ciddi yan etkiler fark edilirse derhal doktora ya da bir sağlık merkezine bildirilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.