Gaziantep'te Nohut Dürümü 22 Liraya, Döner Dürümü 30 Liraya Satılıyor! Gaziantepli Çalışan Vatandaşlar Artık Öğle Yemeği Bile Yiyemiyor...

Gaziantep'te Nohut Dürümü 22 Liraya, Döner Dürümü 30 Liraya Satılıyor! Gaziantepli Çalışan Vatandaşlar Artık Öğle Yemeği Bile Yiyemiyor...
Gaziantep'te 2023 yılında hız kazanan zamlarla birlikte, öğle yemeklerinde tercih edilen dürüm fiyatları da arttı. Nohut dürümünün 25 lira, tavuk döner dürümün 30 liradan satıldığı şehrimizde öğle yemekleri çalışanlar için büyük yük oldu. Diğer taraftan kebapçılar, artan fiyatlar nedeniyle satış yapamaz hale geldi.

2023 yılı ile birlikte başlayan zam sağanağı devam ederken, en uygun karın doyurma imkanı olarak düşünülen dürümler bile bütçeyi zorlamaya başladı. Gaziantep’te en uygun beslenme imkanı olan nohut dürümleri 22 liradan satılmaya başlarken, bazı yerlerde nohut dürümünün fiyatı 25 TL’ye de çıkıyor.
Öğle yemeklerinde tercih edilen bir diğer ürün olan tavuk döner dürümü ise 30 liradan satılmaya başlandı. Bir ay boyunca 20 gün üzerinden hesaplandığında sadece nohut dürümü ve ayran ile karın doyurulsa bile 600 liralık bir bütçe gerektiğini belirten vatandaşlar, “ Artık öğle yemekleri ciddi anlamda yük olmaya başladı.” yorumunu yapıyorlar.

KEBAPÇILAR, MÜŞTERİ BEKLİYOR

Diğer taraftan kebap fiyatlarındaki artış sonrası, kebapçıların satışları ciddi anlamda düştü. Eskiden vatandaşın karnını doyurmak için tercih ettiği kebapçılar, artık öğle yemeği alternatifleri arasından çıktı.  Ciğer, kuşbaşı, kıyma dürümlerinin 45 – 50 TL arasında değiştiğini belirten vatandaşlar, bu fiyatlar karşısında öğle yemeğine bu miktarda bütçe ayırmasının mümkün olmadığını dile getiriyorlar.


Zamlardan şikayetçi olan bir vatandaş “Geçen sene 35 liraya kıyma yiyebiliyorduk. Şimdi döneri zor alıyoruz. Ciğer kebabının fiyatı bile bazı yerlerde 45 bazı yerlerde 90 lira. İki kişinin öğlen yemeği 100 lirayı aşıyor artık. Çoğu zaman öğün atlıyoruz. Etten süte her şeye zam yapıyorlar. Hepsinin fiyatı uçuyor. “ dedi
Zam yapmaya mecbur kaldığını belirten esnaf Mehmet Ş. ise  “Ete, ciğere, ekmeğe gelen zamlar, kebabı lüks yapması ayrı ulaşılmaz oluyor. Günden güne müşterilerimiz de azalıyor. Üstelik ete gelen zam kadar, zam da yapamıyoruz. Kâr marjlarımız ciddi oranda azaldı. Aynı zammı yapsak, müşteri bulamayız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.