2023 Kaç Lira Emekli Maaşı Alacağım? Sgk, Ssk, Bağkur, 4a, 4b, 4c Emekli Maaşı Hesaplama

2023 Kaç Lira Emekli Maaşı Alacağım? Sgk, Ssk, Bağkur, 4a, 4b, 4c Emekli Maaşı Hesaplama
Emekli maaşlarındaki hesaplamalar yeni yılla birlikte yapılan zam sonrasında konuşulmaya başlandı. Emekli maaşı hesaplarken çalıştığınız süre, ödenen prim miktarı gibi birçok etken göz önünde bulundurarak hesaplama yapılmaktadır. Peki 2023 yılında ne kadar emekli maaşı alırım? İşte Sgk, Ssk, Bağkur, 4a, 4b, 4c emekli maaşı hesaplamanın detayları…

Emekli maaşını hesaplamak isteyen kişiler yeni yıla girilmesiyle birlikte yapılan zammın ardından hesaplama ekranlarını araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte emekli maaşı ve memur maaşlarına %30 oranında zam yaptığını duyurmuştu. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL’ye yükselmiş oldu. Sonrasında ise 4A emekli maaşı sorgulama işlemi ile alakalı SGK yeni bir duyuru yayımladı.

2023 EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

SGK’nın vatandaşlara sunduğu robot ile kişiler emeklilik yaşını ve maaşlarını sorgulayabiliyor. SGK tarafından yapılan açıklamada: 2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştır.” Denildi.

SGK EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

SGK emekli maaşı sorgulamak için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ bağlantısına gidilir. Giriş yapıldıktan sonra T.C. kimlik numara bilgisi girilir. Ardından SSK Sicil Numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve doğum tarihi sisteme girilir. Ardından sorgulama butonuna tıklanır ve sonuca ulaşılır. Eğer vatandaşın prim günü sayısı 3600’den az ise vatandaşların emekli aylık bilgisi sistemde gözükmez.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yayınladığı ne zaman emekli olurum robotu kullanılarak tablo ile kolay bir şekilde emekli olacağınız yaşı öğrenebilirsiniz. SSK prim ödeme sayısı, 3600 günün doldurulduğu tarih gibi istenen bilgiler girilir ve gönder tuşuna bastıktan sonra kişinin karşısına hesaplama tablosu çıkar.

4B VE 4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B Bağkur emeklisi olan kişiler ise e-Devlet sistemine girerek kolay bir şekilde alacakları maaş tutarının ne kadar olduğunu öğrenebilirler. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasında yer almakta olan 4B Emekli Maaşı Hesaplama linkine tıklanır. 4C Emekli maaşı hesaplama için de e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz ya da uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c üzerinden yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.