Hac Ön Kayıt Başvurusu Bitti mi? 2023 Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Hac Ön Kayıt Başvurusu Bitti mi? 2023 Hac Kuraları Ne Zaman Çekilecek?
2023 yılıyla beraber hac kayıtları ve kontenjanları belirlendi. Geçtiğimiz senelerde kuraya katılmış olan fakat kesin kayıt hakkı elde edememiş olan kişilerin de tekrar kayıt yenileme oluşturması gerekiyor. Peki 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek? İşte detaylar...

2023 Hac kayıt yenileme henüz devam etmektedir. İlk kez hacca gidecek kişiler, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla bankaya 250 TL ödenecek. Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenecek kura tarihlerinde adı çıkan kişiler hac için kesin kayıt hakkı elde etmiş olacak. Hacı adayları ise yeni yıl ile birlikte Hac kurası detayları hakkında araştırmalara devam ediyor. 2023 yılı Hac kayıtları 5 Ocak tarihinde başlamıştı. Peki 2023 Hac ön kayıt başvuruları ne zaman bitecek?

2023 HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 yılı hac için ön kayıt başvuruları e-Devlet üzerinden 5-26 Ocak tarihleri arasında alınmaya başlandı. Başvurular 26 Ocak tarihinde sona erecek. Hac kura tarihleri hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

2023 HAC ÖN KAYIT NASIL YAPILIR?

2023 yılı hac ön kayıtları e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Anlaşmalı bankalara belirlenmiş olan tarihlerde vatandaşlar tarafından ön kayıt ücreti olan 250 TL yatırılacak. www.hac.gov.tr adresinden yayımlanacak olan link üzerinden e-devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirilecek.

Kayıt için http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesinden veya müftülüklerden başvuru yapılıp ‘Oda Tercihli Konaklama’ ya da ‘Otel Konaklama’ türlerinden biri seçilerek kayıt yapılmaktadır.

2023 YILI HAC ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Riyal cinsinden belirlenmekte olan hac fiyatları ise 20.000 riyal ila 40.000 riyal arasında değişiklik gösterebiliyor. Oda türlerine göre fiyatlar ise 2 kişilik oda için 175.097 TL, 3 kişilik odalar için 165.364 TL, 4 kişilik odalar için ise 150.955 TL aralarında değişiklik gösterebiliyor. Hac fiyatlarının ise bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, hac kontenjanlarında salgın öncesi döneme döndüklerini açıkladı. Erbaş, yaptığı açıklamada "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.