Çalışma Düzeni Değişiyor! Personellere Müjde Geldi! Sınırsız İzin Hakkı Yolda!

Çalışma Düzeni Değişiyor! Personellere Müjde Geldi! Sınırsız İzin Hakkı Yolda!
Microsoft şirketi, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışmakta olan personeller için sınırsız izin uygulamasını hayata geçirdi. Sınırsız izin hakkının yanı sıra, çalışan kişilere bugüne dek kullanmamış olduğu izinlerinin parası da ödenecek. İşte detaylar...

ABD merkezli Microsoft şirketi ile geçtiğimiz günlerde dikkatleri üzerlerine toplayan bir gelişme yaşandı. Şirketin insan kaynakları birimi sorumlusu Kathleen Hogan, personellerine bir e-posta gönderdi ve Microsoft çalışanlarına bundan sonra sınırsız izin hakkı tanındığını yazdı. Bu sınırsız izin kuralı yalnızca ABD’de çalışmakta olan tam zamanlı personeller için uygulanabilecek.

“İŞLERİMİZİ NASIL, NE ZAMAN VE NEREDE YAPTIĞIMIZ DEĞİŞTİ

Yapılan haberlere göre, bu yeni sistem ‘ihtiyari izin’ olarak nitelendiriliyor. Bu sistem ile beraber Microsoft çalışanları artık izin takibi yapmalarına gerek kalmayacak. İsteyen çalışan isteği zaman izne çıkabilecek. Ayrıca bu iznin dışında 10 günlük iş seyahati izni, akıl sağlığı izni, hastalık izni, ölüm izni ve jüri görevi izni de personellere verilecek. Bugüne kadar izinlerini harcamamış olan çalışanlar ise harcamadıkları izinlerinin paralarını nisan ayında almış olacaklar.

Kathleen Hogan tarafından atılan ve The Verge tarafından ortaya çıkarılmış olan e-postada şunlar yazılı: "İşlerimizi nasıl, ne zaman ve nerede yaptığımız önemli ölçüde değişti" Gönderdiği e-postada bu şekilde konuşan Microsoft yöneticisi, sınırsız izin kararının nedeninin şirket politikalarındaki esneme sebebiyle olduğunu ve bu durumun çok normal olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCESİNDE NETFLIX DE BU UYGULAMAYI BAŞLATMIŞTI

Ayrıca, Microsoft’un sınırlı izin uygulamasında bir ilk olmadığı da açıklandı. Daha öncesinde olan dönemlerde LinkedIn, Salesforce, Oracle ve Netflix gibi şirketler de çalışmakta olan personelleri için sınırsız izin uygulaması başlatmış idi.

Microsoft Türkiye şirketinde tam zamanlı çalışanlar ise, sınırsız izin uygulamasından maalesef yararlanamayacak. Çünkü sınırsız izin uygulamasından yararlanabilmek için, ülkelerin yasalarının da bu duruma uygun olması gerekiyor.

Yeni çıkarılan bu sistem 16 Ocak’tan itibaren uygulamaya geçirilecek. Bu sistem ile birlikte çalışanların izin takibi yapma durumu ortadan kalkmış olacak. Çalışanlar istediği zaman dilimlerinde sınırsız olarak izin yapma hakkına sahip olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.