Merak Ediliyordu, Belli Oldu: DSİ Personel Alımı İlanı Yayınlandı! İşte DSİ Personel Alım Şartları ve Başvuru Ekranı…

Merak Ediliyordu, Belli Oldu: DSİ Personel Alımı İlanı Yayınlandı! İşte DSİ Personel Alım Şartları ve Başvuru Ekranı…
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin geçtiğimiz günlerde müjdelediği Devlet Su İşleri (DSİ) ocak ayı personel alımına ilişkin beklenen ilan, bugün yayınlandı. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenlerin yakından takip ettiği kamu iş ilanları için geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den müjdeli bir haber gelmişti. Devlet Su İşleri’nin ( DSİ) ocak ayı içerisinde personel alımı gerçekleştireceğini duyuran Bakan Kirişci, personel alımına ilişkin yayınlanacak olan resmi ilana işaret etmişti. O ilan bugün yayınlandı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin duyurduğu 1.273 sözleşmeli personel alımı için DSİ, harekete geçti. Merkez ve taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere 1.273 yeni personel alacak olan DSİ, personellerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edileceğini duyurdu. Başvuruları almaya başlamış olan DSİ, çeşitli pozisyonlarda yapacağı alım için şartları da açıkladı.

DSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI

Başvuruları “Kariyer Kapısı” üzerinden alacağını bildiren bir duyuru yayınlayan DSİ, alımların 11 Ocak 2023 tarihi ile 23 Ocak 2023 tarihi arasında yapılan başvurular arasından gerçekleşeceğini bildirdi. Personel alımları için başvuruları sadece online olarak kabul eden DSİ, başvuruların posta yolu ya da şahsen kabul edilmeyeceğinin altını çizdi.

Başvuruları kapsamında yapılacak olan başvurunun geçerli olabilmesi için “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir…” bildiriminin ekranda görülmesi gerektiğini bildiren DSİ, seçilecek olan asil ve yedek personel adaylarının yalnızca kendi resmi sitesi üzerinden duyurulacağını da belirtti. Öte yandan DSİ personel alım şartlarına ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi.

DSİ PERSONEL ALIMI ŞARTLARI BELLİ OLDU

Personel alımına ilişkin şartları belirlemiş olan DSİ, 657 sayılı Kanunun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen tüm şartlara sahip olan adayların başvurularının değerlendirmeye alınacağını bildirdi. Buna ek olarak göreve engel bir sağlık sorunu olmaması gerektiğini şart koşan DSİ, seyahate ve arazide çalışmaya uygun adayların başvuru yapmasını istedi. Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmayı özel şartlar arasında sunan DSİ, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kriterine ilişkin de bir açıklama yaptı.

KPSS puan şartı arayan DSİ, bu şarta ilişkin açıklamasında; “2021-2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden geçerli bir puana sahip olmak” ifadelerini kullandı. Öte yandan emekli ya da yaşlılık aylığı alanları çalıştırmayacağını bildiren DSİ, herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olmak ve erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak gibi şartlar da belirledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.