Bankaların rekabeti EYT’lilere yaradı! Yeni emekliye 25.000 TL ödeme yapacaklar

Bankaların rekabeti EYT’lilere yaradı! Yeni emekliye 25.000 TL ödeme yapacaklar
EYT’li olup emekli olma hayaline kavuşanları yakından ilgilendiren uyarılar geldi. EYT’lilerin emekli maaşı promosyonu için hazırlığa başlayan bankalar 25 bin lira ödeme yapacak. İşte detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) düzenlemesinde artık sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği müjdeli haberin ardından gözler Meclis’te yapılacak yasalaşma sürecine çevrildi. Çok yakın bir zamanda yasalaşması beklenen EYT düzenlemesi sayesinde 2 milyon 250 bin kişi resmen emeklilik hakkı kazanacak. Yaş sınırlaması olmadan emekli olacak 2 buçuk milyon kişi için bankalar şimdiden harekete geçti. Banka yöneticileri yeni emekli olacakları kendi bankalarına bağlayabilmek için promosyon yarışını erken başlattı.

EYT’li 25.000 TL Promosyon Alacak

Geçen sene temmuz ayından beri uygulanan emeklilere maaş promosyonu ödemeleri bankalar arasındaki rekabeti arttırdı. 2022 yılının son aylarında SGK’dan emekli maaşı alanlara bankalar tarafından verilen promosyon ödemeleri 7 bin 500 TL’Ye kadar ulaşmıştı. Bankalar arasında yaşanan rekabet en çok emekli vatandaşların işine geldi. Şimdi de bu rekabetin bir benzeri EYT’den emekli olacak 2.5 milyon kişi için başladı. Bankalar EYT’li emeklileri kendi bünyesine katabilmek için promosyon ödemelerini yaklaşık 3 kattan fazla arttırmaya başladı. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde yasalaşacak düzenleme ile birlikte emekli olan EYT’liler banka promosyonu olarak 25 bin TL’ye kadar nakit ödeme alabilecek.

Bankaların Promosyon Rekabeti Hızlandı

Türkiye’de faaliyet gösteren kamu ve özel sektör bankaları arasında büyük rekabete yol açan emekli promosyon kampanyalarında bu sefer EYT rüzgarı esecek. Önümüzdeki günlerde bankaların EYT’liler adına verecekleri emekli promosyon ödemeleri hakkında tek tek açıklama yapmaları bekleniyor. Ulusal basına konu hakkında röportaj veren bir EYT’li vatandaş, en az 10 bin liralık emekli maaş promosyonu beklediğini dile getirdi. Bir diğer emekli adayı ise bankaların kendilerine 15 bin TL nakit ödeyeceklerini düşündüğünü söyledi.

EYT’li Ne Zaman Promosyon Alacak?

Özel bankalarda güncel olarak 7 bin 500 TL’ye kadar artan emekli promosyon ödemeleri devam ediyor. SGK uzmanı Murat Bal, EYT’lilere promosyon kampanyası hakkında şunları söyledi: “20 bin, 25 bin liralara çıkacağına dair bir çok duyum alıyoruz. EYT kanunu çıkar çıkmaz biz promosyonu hak ettik diye bir şey söz konusu değil. Emekliliği hak ettikten sonra maaşınızın yatmış olması ve aradan en az 3 gün geçmesi gerekiyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.