Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk Guinness Rekorlar Kitabı’nda! Serveti 200 Milyar Dolar Azaldı

Dünyanın En Zengin İnsanı Elon Musk Guinness Rekorlar Kitabı’nda! Serveti 200 Milyar Dolar Azaldı
Elon Musk, bir süredir dünyanın en zengin kişisi olarak biliniyordu. Fakat açıklamalara göre Elon Musk’ın servetinde geçtiğimiz yıl 200 milyar dolar azalma gerçekleşti. Elon Musk, dünya üzerindeki en büyük kişisel servet kaybını yaşayan kişi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. İşte detaylar...

Son zamanlarda Elon Musk, yaptığı açıklamalarla sürekli haberlerin gündeminde yer almaktaydı. Tesla ve Twitter’ın sahibi olan Elon Musk, kaybettiği para sebebiyle tekrar gündemde yerini aldı. Bloomberg’in yaptığı hesaplamaya göre Musk, geçtiğimiz yıl servetinde toplamda 200 milyar dolar azalma yaşadı. Guinness’in yaptığı açıklamaya göre, 51 yaşında olan girişimci Elon Musk’ın servetindeki kayıp miktarının kesin bir şekilde belirlenememesine rağmen, ondan önceki rekor olan 58.6 milyar dolarlık rekor kaybın kesin bir şekilde önüne geçtiği belirtildi. Önceki rekorun sahibi Softbank kurucusu olan Masayoshi Son, 2000 yılında servetinin 58.6 milyar dolarını kaybetmişti. Bu yüzden yeni rekorun sahibi Elon Musk oldu.

ARTIK DÜNYANIN EN ZENGİNİ O DEĞİL

Elon Musk’ın geçtiğimiz sene yaşamış olduğu bu servet kaybı nedeniyle; Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını da kaybetmiş oldu. 2021 yılının Kasım ayında 340 milyar dolar servete ulaşan Elon Musk’ın şu anda ise yaklaşık olarak 140 milyar dolar kişisel serveti olduğu söyleniyor. Dünyanın en zengin insanları listesinde Elon Musk’ın yerini ise 190 milyar dolarlık servetiyle Fransız markalar grubu LVMH’nin sahibi olan Bernard Arnault kapmış oldu.

DÜŞÜŞE TWITTER MI SEBEP OLDU?

Elon Musk’ın servet kaybı olarak birinci sırada Tesla hisselerinde geçtiğimiz sene yaşanan düşüş gösteriliyor. Elektrikli otomobil üreticisi firma Tesla’nın hisselerinde geçtiğimiz yılda %65 oranında değer kaybı yaşandı. Bu değer kaybının nedeninin ise Elon Musk’ın eylül ayında Twitter’ı satın alması olarak görülüyor. Elon Musk ayrıca bu sıralar Twitter’ı Tesla’ya tercih etmesi nedeni ile Tesla yatırımcıları tarafından suçlanıyor. Elon Musk, Twitter’ı satın alırken, maliyeti karşılayabilmek için sahibi olduğu Tesla hisselerinin bir kısmını satmıştı. Bu satış sebebiyle Elon Musk’ın servetinin de düşüşe geçtiğini söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.