Baş Ağrısından Kurtulamayanlar Dikkat! Bu Yöntemleri Uygularsanız…

Baş Ağrısından Kurtulamayanlar Dikkat! Bu Yöntemleri Uygularsanız…
Dünya üzerinde birçok kişi baş ağrısı şikayetinden yakınmaktadır. Bazı baş ağrıları hafif olabildiği gibi, bazıları ise insanın sosyal yaşamını olumsuz etkiler, insanı evden çıkartamayacak duruma getirebilir. Bu durumun sebebi de kronik baş ağrısından kaynaklıdır. Peki baş ağrısına karşı neler yapılabilir?

Kronik baş ağrısı yaşayan insanlar gün içinde bu durumdan mustarip olabilmektedir. Kronik baş ağrılarının en yaygın türleri ise migren ve tansiyondur. Eğer baş ağrısı geçmiyorsa bunun farklı nedenleri olabilir. Travma, stres, sinir hassasiyeti gibi durumlara bağlı olarak baş ağrısı ortaya çıkabilmektedir. Baş ağrısı tedavisinin farklı yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler; fizik tedavi, medikal tedavi ya da psikolojik tedavidir.

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Baş ağrısı yaşayan kişilere iyi gelecek tedaviler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Çünkü kişilerin baş ağrısı nedenleri farklı olabilmektedir. Ancak genel olarak baş ağrısının gösterdiği belirtileri hafifletmek için bazı yollar kullanılabilir.

Ağrı kesici ilaç içmek: Baş ağrısı yaşandığında aspirin, acetaminophen, ibuprofen gibi ağrı kesici ilaçlar kullanılarak ağrının hafifletilmesi sağlanabilir.

Kişisel önemler almak: Eğer kişi baş ağrısı yaşıyorsa bazı ortamlardan uzak durmalıdır. Bu kişi güneş ışığında ve sesli ortamlarda bulunmamalıdır. Düzenli spor yapmak, gerekli miktar uyumak ve stresten uzak durmak ağrının belirtilerini azaltabilir.

Fiziksel tedavi görmek: Akupunktur veya mesaj gibi fiziksel tedavi yöntemlerinden yararlanmak baş ağrısını nedeniyle oluşan belirtileri azaltabilir.

Psikolojik tedavi almak: Bazı baş ağrılarının psikolojik nedenleri de olabilmektedir. Eğer baş ağrısı nedeni psikolojik ise psikolojik tedaviden veya yapılandırılmış eğitim programlarından yararlanmak, ağrıyı önemli ölçüde azaltabilmektedir.

Medikal tedavi yaptırmak: Baş ağrısının nedeni belirli ise, bu nedenleri yok etmek için bazı medikal tedavilerden yararlanılabilir. Migren için triptanlar veya kronik baş ağrısı için ise botoks enjeksiyonları bu nedenleri yok etmeye yarayabilir.

BAŞ AĞRISI İLAÇSIZ NASIL GEÇER?

Deneyeceğiniz bu yöntemler sayesinde de baş ağrınızı büyük oranda azaltabilirsiniz.

  • Uyku düzeni oluşturmak
  • Yeterli miktarda su içmek
  • Bitki çayları içmek
  • Nefes egzersizleri yapmak
  • Soğuk veya sıcak su torbası uygulamak
  • Ilık duş almak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.