Bakan Nebati’den enflasyon yorumu: Fiyat sabitleyen zincir marketlerin sayısı artacak!

Bakan Nebati’den enflasyon yorumu: Fiyat sabitleyen zincir marketlerin sayısı artacak!
Türkiye’de son dönemde hızla artan enflasyona karşı birçok zincir marketten fiyatları sabitleme uygulaması başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu uygulamaya perakende sektörünün destek vereceğini söyledi…

Giderek artan enflasyonla birlikte zincir marketlerde satılan temel gıda ürünlerinin fiyatları cep yakmaya başladı. Bu süreçte kabine üyelerinden peş peşe gelen çağrılara Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı. Bakan Nebati’nin talebi üzerine zincir marketler ocak ayı boyunca temel gıda ürünü fiyatlarını sabit tutacaklarını açıkladı. Bunun üzerine Maliye Bakanı fiyat sabitleme çağrısına bir çok sektörün katılım gösterdiğini belirtirken önemli açıklamalar yaptı.

Sabit Fiyat Uygulaması Genişleyecek

Nebati, vatandaşların haksız fiyat artışı yapanlar karşısında bilinçli duruş sergilediğine dikkat çekerek enflasyonla mücadelede tamamlayıcı bir rol üstlendiklerini belirtti. Perakende sektörünün tamamı bu çağrıya destek verirken Bakan Nebati sabit fiyat uygulamasının daha de genişleyeceğini dile getirdi. Enflasyonun makul seviyelerde olmasının Bakanlık adına çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Nebati, ocak ayında enflasyonda eksi beklentilerinin olmadığını hatırlattı.

Bakan Nebati ayrıca yurt içinde ve yurt dışında yatırımcılarla sürekli görüşme halinde olduklarını belirtti. Şubat ayında G20 için Hindistan’a gideceklerini söyleyen Maliye Bakanı bu ay da Avrupa’da çeşitli yatırım görüşmeleri ve temaslarda bulunacaklarını kaydetti.

Fırsatçılık Yapana Ceza Kesilecek

Suudi Arabistan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda mevduat hesabı açmak için gerçekleştirdiği görüşmeler hakkında Bakan Nebati bunların sadece Körfez ülkeleriyle sınırlı kalmayacağını vurguladı. Yeni Evim projesinde fiyatlarda fırsatçılık yapanlara karşı tedbir aldıklarını belirten Bakan Nebati şunları söyledi: “Fiyatlama kontrollerini yaptık, radarımız var, bizim risk analiz merkezimiz tüm verilere sahip, yanlış yapana gereğini yaparız. Vergi Denetim Kurulu gerekli çalışmaları yapar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.