Esnafa Destek Paketi Nedir? Esnafa Destek Paketine Nasıl Başvurulur?

Esnafa Destek Paketi Nedir? Esnafa Destek Paketine Nasıl Başvurulur?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması” programında esnafa destek paketi ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla alakalı detaylı bilgilere yer verdi. Peki esnafa destek paketi nedir? Nasıl başvurulur? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada esnafa destek paketinin büyüklüğünün 150 milyar TL’ye çıkarıldığı açıklandı. Böylelikle esnafa destek paketi kredi üst limiti 150 milyar TL’ye yükseltilmiş oldu. Yayınlanan programın ardından birçok insan konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. İşte detaylar…

ESNAFA DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 100 milyar TL olan esnaf kredi desteği 150 milyar TL’ye yükseltildi. Bu kredi kampanyasına Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve siciline kayıtlı olan esnaflar ve sanatkarlar başvurma şansı yakalayacak. Esnaf destek paketi kredi kampanyasından Halkbank ile 60 ay vade şansıyla ve %7,5 faiz oranıyla yararlanılabilecek.

ESNAF DESTEK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Esnaf destek paketine başvuru işlemi gayet basit yapılan bir işlemdir. Eğer esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifler aracılığıyla, eğer kooperatif ortağı değil iseler, yetkili şubeler üzerinden kredi başvurularını yapabilecekler.

Başvuru için kimlik belgesi, vergi levhası ve Esnaf Odası kayıt belgesi örneği istenecek.

ERDOĞAN ESNAF DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halkbank Paraf Troy kredi kartına sahip olan esnafın kredi kartı harcamalarına 3 ay ödemeksizin 12 ay vade ve %9,75 faiz imkanı sağladıklarını söyledi. “Paraf Troy esnaf kartı olanlar, hammadde, malzeme benzeri alımlarında kredi kartı üst limitini yüzde 50 artırarak 150 bin liraya yükseltiyoruz.”

Destek paketinden 136.000 esnafın yararlandığını söyleyen Erdoğan, “Yaklaşık 3 ay gibi kısa sürede, 45 milyar liraya ulaşan kredi kullanım miktarı artıyor. Esnafın büyük teveccüh gösterdiği paketin limitini 50 milyar ilave ile 150 milyar liraya çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla alakalı olarak, birinci ve ikinci risk gruplarında bulunan esnaf başına 500.000 TL kredi üst limitinden kullandırılmış olan desteğin, diğer risk grubunda olan esnafa da Haziran ayı sonuna kadar yararlanma imkanı getirdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.