Yeni Zam Söylentileri Giderek Artıyor! Memur ve Emekliye Yeni Zam mı Gelecek? İşte Yüzde 15 Ek Zammın Detayları…

Yeni Zam Söylentileri Giderek Artıyor! Memur ve Emekliye Yeni Zam mı Gelecek? İşte Yüzde 15 Ek Zammın Detayları…
Türkiye İstatistik Kurumu’nun enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra emekli ve memur maaşına %25 oranında zam yapıldı. Ertesi gün ise bu zam %30’a çıkarıldı. Fakat bu tutar memur ve emekliye yeterli gelmedi. Şimdiyse gündem konusunda %15 ek zam bulunuyor. Eğer %15 zam daha yapılırsa maaşların ne kadar artacağı da insanlar tarafından hesaplanmaya başlandı. İşte detaylar...

Son gelen %30’luk zammın ardından %15 ek zam konusu haberlerde yerini aldı. Eğer memur ve emekliye %15 daha zam yapılırsa maaşın miktarının ne olacağı da hesaplanmaya çalışılıyor. Peki %15 ek zam nasıl hesaplanıyor? İşte pratik yüzde hesaplama formülü…

YÜZDE HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Yüzde hesaplamanın hesabı aslında çok kolay bir yöntemdir. X maaşının %15’i hesaplanmak istenirse öncelikle x sayısı 15 rakamı ile çarpılır ve çıkan sayı 100’e bölünür. Ulaşılan sayı ise X sayısının %15’idir.

Örneğin 5000 rakamının %15’i hesaplanmak istendiğinde 5000 rakamı 15 rakamı ile çarpılır. Çıkan sonuç 75.000’dir. Çıkan 75.000 sayısı 100’e bölünür ve 750 sonucuna ulaşılır. 5000’in %15’i 750 olarak bulunur. Bu sonuca göre örneğin 5000 TL alan bir kişi %15’lik zamla 5750 TL alacaktır.

%15 EK ZAM YAPILACAK MI?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuyla ilgili açıklama yaptı. “Mart ortası emekli ve memura %15 ilave zam. Mayıs’ın ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde.” Dedi.

%15’lik ek zam ile alakalı henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta %30 olarak açıklanan zam ile alakalı ekstra %15’lik zam gibi bir iddia ortaya atıldı. Böyle bir zammın yapılıp yapılmayacağı, %30’a ekleme gelip gelmeyeceği ve %10 ila 15’ten bahsedildiği şeklinde Ak Parti kurmaylarına yöneltilen soruya “Bizi izlemeye devam edin.” Şeklinde bir cevap verildiği söylendi. Fakat %15 ek zam hakkında olumlu veya olumsuz herhangi bir resmi açıklama şu anlık bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zammı ilk olarak %25, sonrasında ise %30 olarak yükselmişti. Bu nedenle vatandaşlar bu durumun tekrardan değişebileceğini düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.