Emekliye ek göstergelerde 103 bin liraya kadar fark olacak

Emekliye ek göstergelerde 103 bin liraya kadar fark olacak
Emeklilerin merakla beklediği ek gösterge artışıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ek gösterge farkıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi…

Türkiye’de milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yeni dönemde ek gösterge düzenlemesinden faydalanacak polis, hemşire, sağlık çalışanı ve öğretmen kadrolarında çalışanların emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde artış olacak. Ek gösterge memur ve emekli memurların maaşlarına nasıl yansıyacak? Son dönemde memur emeklilerinin en çok araştırdığı konulara Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul tek tek yanıt verdi.

Ek Gösterge Maaşlara Nasıl Etki Edecek?

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, ek göstergenin maaşlara olan etkisini değerlendirdi. Göstergesiz memurlar veya sadece 600 gösterge alanlarda bir artış olduğunu ancak kayda değer bir seviye olmadığını dile getiren Tonbul şunları söyledi: “Bu 185 lira çalışanlar açısından, emekliler açısında da 218 lira bir artış söz konusu olacak. Emekli ikramiyesinde 8 bin 738 lira bir fark olacak. Yani 2022’nin sonunda emekli olsaydı bu kadar az olacaktı.”

Ek göstergesi 0’dan 600’e yükselenlerde çalışan memuru maaş farkı 185 TL, emekli memurun maaş farkı 218 TL ve emekli ikramiyesi farkı 8 bin 738 TL seviyesinde sınırlı kaldı.

3600 Ek Göstergelilerin İkramiyesindeki Artış

Öte yandan ek göstergesi 2200’den 3600’e yükselenlerin alacakları maaş ve ikramiyelerde ciddi fark olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı şunları kaydetti: “Çıkarsa bu arkadaşlarımız eğer emekliyse emekli maaşında 2 bin 585 lira bir artış olacak. Ciddi manada bir artış var burada. Yeni emekli olursa emekli ikramiyesinde 103 bin lira bir artış söz konusu. Çalışırken ne olacak bu arkadaşın maaşı? Şu anda çalışanların aylığında sadece 480 lira artış söz konusu olacak ek göstergeden dolayı.” 

Ek göstergesi 2200’den 3600’e yükselenlerde çalışan memurun maaş farkı 480 lira, emekli memurun emekli ikramiyesi farkı 2 bin 585 lira oldu. Bununla birlikte emekli ikramiyesi farkı 103 bin lira artış yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.