Yeni yılda Gaziantep’te hayat pahalılığı aldı başını gitti! Bir bardak salep 80 TL’yi buldu! Vali Davut Gül’den esnafa çağrı geldi!

Yeni yılda Gaziantep’te hayat pahalılığı aldı başını gitti! Bir bardak salep 80 TL’yi buldu! Vali Davut Gül’den esnafa çağrı geldi!
Yeni yılın zamlarının gelmeye devam ettiği şu günlerde Gaziantep’te hizmet veren lokanta ve kafelerin güncel fiyatları, Gazianteplileri isyan ettirdi. Vali Davut Gül ise, esnafa konuya ilişkin çağrı yaptı.

Hayat pahalılığını tetikleyen enflasyonun yüzde 70’e dayanmasının ardından 2023 yılının zor geçeceği herkesin malumu olmuştu. Dünyada devam eden resesyon endişeleri de dikkate alındığında bu sene pek çok ülke ekonomisinin zor sınavlardan geçeceği uzmanların dilindeydi. Ancak, hiç kimse ilk haftadan bu denli bir pahalılık beklemiyordu. Ocak ayına zam ile başlayan işletme sektörü, fiyatları dudak uçuklatacak rakamlara çekti.

Yeni yılda tüpten doğalgaza her alanda gelen zam işletmeleri de etkiledi. Ancak işletmelerin fiyatlandırma politikasında biraz sınırı aşması, sosyal medya platformlarını hareketlendirmeye başladı. Özellikle Gaziantep’te bir restorana giden iki vatandaşın yedikleri yemek sonrası ödedikleri hesabı sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla Gaziantepliler arasında başlayan hayat pahalılığı tartışmasına el koyan isim ise Vali Davut Gül oldu.

VATANDAŞLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN ŞİKAYET ETTİ

Geçtiğimiz günlerde yedikleri yemek fişini sosyal medyada paylaşan vatandaşlar; 2 beyran, 3 küçük su, ayran ve tavuk kanat için 248 TL ödedikleri fişle hayat pahalılığı tartışmasını başlattı. Bir vatandaş gönderinin altına; “Herkes fiyatlardan şikayetçi ama herkes 80 TL’ye salep içmek için malum mekanlarda sıra bekliyor. Demek ki herkesin kafası rahat, Kimseyi de rahatsız etmiyor” derken, başka bir vatandaş ise yeni fiyatlar için “10 liraya kilo ile yoğurt aldığımı bilirim, 1 bardak ayran 10 TL mi?” yorumunda bulundu.

Özellikle salep fiyatından şikayetçi olan Gaziantepliler, “Bugün bir salep, bir çay, bir su 67 lira ödedim. Bir bardak salep 50 liraymış. İçinde altın tozu da yoktu oysaki. Aldığım ders: Bir daha fiyatsız menü geldiği yerden apar topar kalkar giderim” gibi yorumlar ile tepkilerini gösterdi. Menünün getirilmemesinden rahatsız olan bir başka vatandaş ise tepkisini “Antep'te genel olarak çoğu mekan menü getirmiyor ve bunu ısrarla devam ettiriyorlar kasa gittiğimizde hep bir şok ile karşılaşıyoruz ben Türkiye'nin hiç bir yerinde görmedim. İnsanlar fiyatlarını utanıp soramıyor ve bunu kullanıyorlar kafalarına göre fiyat alıyorlar” ifadeleriyle dile getirdi.

VALİDEN PAHALILIĞA KARŞI ÇAĞRI GELDİ

Vatandaşlardan gelen tepkiler sonrası esnaf cephesi, gelen maliyetleri öne sürerken; zam yapma gerekçelerini enflasyon olarak gösterdi. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül’ün esnafa yönelik zam çağrısı ise, vatandaşların isyanından sonra yeniden gündeme geldi. 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ‘İşimiz Temiz Gaziantep Kültür Yolu Dönüşüm Projesi’ lansmanında konuşan Vali Davut Gül, yaptığı açıklama ile özellikle esnafa seslenmişti. Enflasyon rakamlarını da işaret ederek konuşan Vali Gül, esnaftan insaflı oranda zam yapmaları isteğinde bulunmuş ve ticari hareketliliğin sürmesi için vatandaşın da düşünülmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.