Gaziantep'te 'ALMAK İSTEDİĞİ EVİ' gösterene hemen 94 bin TL hibe programı hayata geçti! Hiç evi olmayanlara devlet güzelliğini yaptı!

Gaziantep'te 'ALMAK İSTEDİĞİ EVİ' gösterene hemen 94 bin TL hibe programı hayata geçti!  Hiç evi olmayanlara devlet güzelliğini yaptı!
Gaziantep'te hiç evi olmayan vatandaşlar için ‘Konut Birikim Hesabı’ desteği sağlayan Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşların konut alabilmesi için harekete geçti. İşte konut hibe desteği şartları…

Emlak sektörünü içerisine çeken koronavirüs pandemisi, önce kiraları; ardından ise ev fiyatlarını artırdı. Bu nedenle kredi çekmeden konut almayı hayal dahi edememeye başlamış olan vatandaşlar, sıfır veya ikinci el konut alabilmek için alternatif çözümler aramaya başladı. Özellikle de icralık konuta talebin arttığı şu günlerde konuyla ilgili çözüm devletten geldi.

Son zamanlarda alt ve orta gelirlinin konut sahibi olabilmesi ve emlak sektörünün hareketlenmesi için çok sayıda proje hayata geçirmiş olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, gerçekleştirdiği projeler kapsamında emlak sektöründe canlılığı tetikledi. Buna ek olarak hibe programı devreye sokan Hazine ve Maliye Bakanlığı ise, hiç evi olmayan vatandaşların açacakları ‘Konut Birikim Hesabı’ kapsamında verilecek desteği duyurdu.

ORTA GELİRLİYE SIFIR VE İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ DESTEĞİ

Geçtiğimiz günlerde ortaklaşa bir şekilde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ilk evini satın alacaklar için faiz destekli kredi kampanyası ilgi gördü. Gaziantep’te 2 milyon TL’ye kadar faiz indirimli kredi desteği sunacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni projesi dışında bir de birikim hesabı desteği sunduğu öğrenildi.

Sıfır konutlar için Gazianteplilere 2 milyon TL’ye varan konut kredisi desteği sunacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni projesi düşük faiz ve uzun vadeyi ele aldı. İkinci el konutlar için de hazırlığa başlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa projelerinden biri kapsamında hiç evi olmayanlara hibe verildiği de öğrenildi.

HİÇ EVİ OLMAYANA KONUT BİRİKİM HESABI HİBESİ

Ev almak isteyip de para biriktirmek de zorlananlar için geçtiğimiz yıllarda bir proje hayata geçirmiş olan Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası’ndan açılacak olan ‘Konut Birikim Hesabı’ kapsamında belirli süre ile birikim yapan vatandaşlara hibe verilmeye bu sene de devam edileceğini duyurdu. Öte yandan bu senenin hibe tutarı da ortaya çıktı.

En az 36 ay birikim yapmayı şart koşan hibe destek programı kapsamında aylık 576 TL’ye varan hibe desteği veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, program boyunca toplamda 94 bin TL’ye varan hibeler vereceğini duyurdu. Geri ödemesiz verilen bu hibe için hiç eve sahip olmamak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.