E-Okul Ne Zaman Kapanacak? 2023 E-Okul Kapanma Tarihi ve Sınav Sonuçları Görüntüleme…

E-Okul Ne Zaman Kapanacak? 2023 E-Okul Kapanma Tarihi ve Sınav Sonuçları Görüntüleme…
2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sömestr tatili yaklaşırken e-okul giriş ekranları sorgulamaları da artmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre sömestr tatili 23 Ocak’ta başlayacak. İki haftalık bir süre kalması sebebiyle öğrenciler e-okulun ne zaman kapanacağını merak ediyor. İşte detaylar...

Okulların kapanmasına çok az bir süre kalması nedeniyle öğrenciler notlarına ve ortalamalarına bakmak için e-okul sistemine daha sık giriş yapmaya başladı. Fakat öğrenciler e-okulun ne zaman kapanacağını merak ediyor. Peki bu sorunun cevabı ne? E-okul ne zaman kapanacak? İşte detaylar…

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

Dönem sonları yaklaştığında öğrenciler ve veliler e-okulu daha sık kullanıyor. Bu nedenle bazen girişte sorunlar yaşanabiliyor. Öğrenciler bu durumu e-okul sisteminin kapanmış olduğu şeklinde yorumluyor fakat böyle bir durum söz konusu değil. E-okul karne zamanında da öğrencilerin girişine açık olacak. Öğrencilerin, e-okulun kapanmasıyla birlikte not girişinin bitmesini anlaması durumu ise artık olmayacak. Çünkü e-okul sistemi artık kapanmamaktadır. Karne gününe kadar not ekranlarına erişim sağlanabilmektedir. Fakat not girişleri karnelerin verilişinden genellikle birkaç gün öncesinde kapatılıyor.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

E-okula bilgiler ile giriş yapıldıktan sonra notlar veya ortalama gibi detaylı bilgilerin öğrenilmesi için ‘not bilgisi’ bölümüne tıklayarak bilgi alınabilir. E-okul sitesinden sınav tarihleri, haftalık ders programı, devamsızlık sayısı gibi detaylar da öğrenilebilmektedir.

E-OKUL ÖĞRENCİ VE VELİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde birçok bilgiye ulaşılabilmektedir. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından sıklıkla kullanılan bu sistem 2022-2023 döneminin başlamasıyla beraber tekrardan sık sık ziyaret edilmeye başlandı. Öğrencilerin hakkındaki bütün bilgilere sahip olabildiği bu sistem sayesinde eğitim konusunda büyük bir kolaylık sağlanıyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler not bilgileri gibi sonuçlara kolayca ulaşabiliyor. Bu sisteme girebilmek için öğrenciler T.C. kimlik numaralarını ve okul numaralarını kullanıyor. Bu girişin ardından doğrulama için giren kişiye öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçe ve resimlerden hangisinin öğrenciye ait olduğu hakkında bazı sorular soruluyor. Bu sorular cevaplandığında sisteme giriş sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.