Yeni Evim Kampanyası Ne Zaman Başlıyor! 0.69 Faizle Yepyeni Konut Almak İçin Kaçırılmayacak Fırsat

Yeni Evim Kampanyası Ne Zaman Başlıyor! 0.69 Faizle Yepyeni Konut Almak İçin Kaçırılmayacak Fırsat
2023 yılında yüzde 0.60 faizli konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren Yeni Evim Kampanyası’nda başvuru şartları açıklandı. Orta gelirliye yönelik Yeni Evim Kampanyası’nın detayları haberimizde…

Türkiye’de ev sahibi olmak giderek zorlaşırken TOKİ’nin cazip fırsatları bitmiyor. Geçtiğimiz yıllarda İlk Evim kampanyası ile ülkenin dört bir yanında ucuz konut inşa edip kullanıma açan TOKİ’den sonra şimdi de de orta gelirliye özel olarak hazırlanan Yeni Evim Kampanyası gündeme geldi. Orta gelir grubuna bütçesine uygun koşullarda ev sahibi olma imkanı sunan projenin detaylarına göre tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

0.69 Faizli Konut Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Orta gelirliyi baz alan Yeni Evim Kampanyası başvuruları 16 Ocak tarihinde başlayacak. Orta gelirli vatandaşlara yönelik "Yeni Evim Kampanyası"nda 15 sene vadeyle ödeme imkanı sunulacak. Ayrıca konut finansmanlarında faiz/kar payı oranlarının yüzde 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacağı açıklandı. Bu fırsatı kaçırmadan yüzde 0.69 faizle konut kredisi çekmek isteyenler bulduğu daireyle banka veya katılım bankalarına başvuru yapabilecek. Banka projenin ve başvuru sahibinin kriterlere uygun olduğuna karar verdikten sonra uygun projeler için kredi tahsis edecek.

0.69 Faizli Konut Kredisi Başvuru Şartları

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşların en az 2 yıldır o ilde ikamet etmesi gerekiyor. Diğer illerde bu şart geçerli değilken 18 yaş üstü ve bankanın uygun gördüğü tüm TC vatandaşları kampanyadan yararlanabilecek. Eşlerden biri üzerinde konut varsa başvuru geçersiz sayılacak. SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek. Ölüm ve boşanma gibi mücbir sebepler duşunda satın alınan ev 5 yıl boyunca satılamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.