EYT’li Çalışanlara Yapılan Anket Sonuçlandı! Emekliliğe Hak Kazananların Üçte İkisi Çalışmaya Devam Edecek!

EYT’li Çalışanlara Yapılan Anket Sonuçlandı! Emekliliğe Hak Kazananların Üçte İkisi Çalışmaya Devam Edecek!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkındaki düzenlemenin Meclis’te yasalaşması beklenirken önemli detaylar ortaya çıktı. Kariyernet tarafından 12 bin EYT’liyi kapsayan anket sonuçlarına göre EYT’lilerin büyük çoğunluğu çalışmaya devam etmek istiyor…

Türkiye’de ilk etapta yaklaşık 2 buçuk milyon kişiyi emekli edecek Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT) düzenlemesi gündemden düşmüyor. EYT kapsamındaki kişilerden bazıları emeklilik hakkını kullanıp tamamen iş hayatlarına son verecekler. Ancak EYT kapsamına giren önemli bir bölümdekiler ise çalışmaya devam etmek istiyor. Kariyernet CEO’su Fatih Uysal, yaklaşık 12 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını açıkladı. Bu araştırmaya göre EYT ile emekli olmaya hak kazanan çalışanların üçte ikisi çalışmaya devam edecek.

Üçte İkisi Çalışmaya Devam Edecek

Fatih Uysal, şirketin yapmış olduğu EYT kapsamına giren 12 bin kişinin katıldığı anket sonuçlarını açıkladı: “Ankete katılanların yüzde 70’i hala çalışıyor durumda olduklarını ifade etti. Hali hazırda çalışan kitlenin de üçte ikisi EYT kapsamına girdikten sonra çalışmaya devam edeceklerini ilettiler.” Dolayısıyla EYT ile emekli olma hakkı kazanan kişilerin tahmin edildiği gibi işgücü piyasasından çekilecekleri beklentisi yüksek doğruluk payına sahip değil.

EYT İşsizliğin Düşmesine Etki Edecek

EYT kapsamında 2.5 milyon kişinin etkileneceği öngörülürken bu kişilerin bir bölümü EYT ile emekli olunca istihdamda domino taşı etkisi yaratılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kariyernet CEO’su Fatih Uysal şunları söyledi: “Konumu itibari ile EYT kapsamında olanlar tecrübeli çalışanlar olduğu için, bu kapsama girip çalışmayı bırakacak olanlar şirketlerde bir hareketliliğe sebep olacak. Bu pozisyonların yerini doldurabilmek için şirketler ya dışarıdan çalışan almak isteyecekler ya da içeriden terfi yöntemi ile çalışanları bu pozisyonlara kaydıracaklar. Dolayısıyla bu yeni çalışanların işe alınması anlamına gelecek. Bu anlamda bakıldığında işsizliğin düşmesine pozitif katkı sağlayacağı öngörülebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.