Gaziantep’te Tapusu Olanlar Dikkat! Bu Tarihi Kaçırana Ceza Var!

Gaziantep’te Tapusu Olanlar Dikkat! Bu Tarihi Kaçırana Ceza Var!
Türkiye’de tapulu mülkü olanları yakından ilgilendiren 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu. Gaziantep’te tapusu olanları yakından ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? işte detaylar...

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde yer alan bina ve arsa mülkleri için verilen bir vergi türü olarak öne çıkıyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu ile ana hatları çizilen bu vergi, uygulamada bina vergisi ve arazi vergisi olacak şekilde ikiye ayrılıyor. Mülk sahipleri tarafından zamanında ödenmesi zorunlu olan vergi hakkında bilinmesi gereken detaylar gündeme geldi. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na göre Türkiye sınırları içinde yer alan binalar, arsalar ve araziler taşınmaz mülk kapsamında emlak vergisine tabi tutuluyor.

Gayrimenkulü Olanlar İçin Kritik Tarihler

Türkiye’nin dört bir yanında taşınmaz mülkü olanları yakından ilgilendiren emlak vergisiyle ilgili haberler gündeme geldi. Taşınmaz malların sahipleri bazı şartlar dışında emlak vergisini ödemekle yükümlüler. Tapu sahiplerinin mutlaka dikkat etmesi gereken emlak vergisiyle ilgili detaylar belli oldu. Her yıl düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, ödeme türüne göre tek seferde veya iki taksit olarak ödenebiliyor. Gayrimenkul sahiplerinin taşınmaz mülkleri adına emlak vergisi ödemesi yaparken belediyelerden tahsis edilen beyannamenin doldurulması şartına dikkat etmesi gerekiyor.

Emlak Vergisi Tarihi Kaçıranlara Ceza Kesilecek

Emlak vergilerini ödemek için ilk taksitlenme tarihi mart, nisan ve mayıs aylarında yapılırken ikinci taksitlendirme ise kasım ayında gerçekleştiriliyor. Muafiyet şartlarını taşımadığı halde emlak vergisini ödemeyen gayrimenkul sahipleri ödeme yapmadıkları için 1.6 oranında faiz cezasıyla karşılaşıyor. Belirtilen tarihlerde emlak vergisi ödemesinin zorunlu olmasına rağmen ödeme yapmayan kişilere belediye tarafından tespit edildikten sonra ceza kesiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.