Google’dan Çığır Açacak Güvenlik Önlemi! Telefon Kilidi Endişesi Son Bulacak! Apple Bu Özelliğe Dava Açabilir!

Google’dan Çığır Açacak Güvenlik Önlemi! Telefon Kilidi Endişesi Son Bulacak! Apple Bu Özelliğe Dava Açabilir!
Google, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES 20203’te yaptığı gösterimle beraber yeni bir özellik açıkladı. Bu özellik ile birlikte akıllı saatle telefon kilidini açmak daha güvenli olacak. Peki bu yeni özellik ne? İşte detaylar...

Google, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES 20203’te yaptığı gösterimle beraber yeni bir özellik açıkladı. Bu özellik ile birlikte akıllı saatle telefon kilidini açmak daha güvenli olacak. Peki bu yeni özellik ne?

CES 2023 fuarına katılan Google, Android telefonlarla alakalı önemli bir yenilik açıkladı. Androidde bulunan Smart Lock sorununu çözmeyi hedefleyen Google, fuarda Active Unlock’u gösterdi. Çıkacak bu özellik sayesinde akıllı telefonunun kilidi akıllı saat ile daha güvenli bir şekilde açılmış olacak.

CES 2023’TE SERGİLEDİ

Google, Smart Lock'un bir parçası olarak, güvenilir bir Bluetooth cihazıyla Android telefonunuzun kilidini açık tutma seçeneğini uzun bir süredir sunuyor. Akıllı saatler ile birlikte kullanıldığında, bu sistem yine de sorunları ile birlikte gelebilmektedir. Akıllı saatiniz bağlı olduğu sürece, siz takmasanız veya saatin kilidi açık olmasa bile telefonunuzun kilidi açık kalacaktır. Google, yeni bir Active Unlock seçeneğiyle bunu düzeltmeye çalışıyor ve şirket yeni yöntemi sergilemek için CES 2023'ü kullandı.

Active Unlock, Android 13 ile tanıtıldı ve Smart Lock'a ikinci bir güvenlik katmanı ekledi. Yalnızca düz bağlantıyı kontrol etmek yerine, saatinizde kimliğinizi doğrulamanızı gerektirebilir, böylece akıllı saatinizi aktif olarak taktığınız sürece telefonunuzun kilidi açık kalır. Google Pixel Watch ile bağlantılı olarak bu özellik, Watch Unlock olarak adlandırılıyor.

SAATİN TAKILI OLMASI GEREKECEK

CES 2023 sırasında Google, standının bir parçası olarak bu özelliği beklenmedik bir şekilde tanıttı. Esper'den Mishaal Rahman bunu fark ettikten sonra, özelliğin nasıl çalıştığına kendi başlarına bir göz atmayı başardıklarını ve işlevin çalışması için saati takmanız gerektiğini Google'dan doğruladıklarını söyledi. Demonun yanındaki bir tabelada "Artık sadece saatinizi yakınınızda tutarak telefonunuzda oturum açabilirsiniz." yazıyor.

Şimdiye kadar, özellik henüz resmi olarak yayınlanmadı, fakat Google’ın bu özelliği CES 2023 fuarında sergilemesi, özelliğin çok yakın bir zaman diliminde erişime açılabileceği sinyallerini verdi.

Daha öncesinde buna benzer bir özellik Apple Watch tarafından kullanılmaya başlandı. Apple Watch kullanıcıları, akıllı saat yardımıyla telefonlarının kilidini açabilmekte, ayrıca bu özelliği farklı uygulamalarda da kullanabilmekteydi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.