Apple’den Nihayet Haber Geldi! Iphone 15 Ne Zaman Çıkacak? Bu Özelliği Herkesi Şaşırtacak!

Apple’den Nihayet Haber Geldi! Iphone 15 Ne Zaman Çıkacak? Bu Özelliği Herkesi Şaşırtacak!
2023 yılının sonuna doğru çıkması planlanan Iphone 15 hakkında yeni iddialar ortaya atılıyor. Iphone 14’ün 2022 eylül ayında çıkması ile birlikte kullanıcılar yeni Iphone’un çıkışını merak etmeye başladı. Bazı iddialar Iphone 15’in tasarımı ve özellikleri hakkında da söylentiler içermekte. İşte detaylar...

2023 yılına girilmesi ile birlikte, çıkacak olan Iphone 15 ile alakalı bazı iddialar ortaya atıldı. Tasarımı ve özellikleri hakkında olan bu iddialar eğer doğru ise Iphone 15’in nasıl bir telefon olacağı şimdiden belli olmuş oldu. Plana göre Iphone 15, 2023 yılının Eylül ayında satışa sunulacak.

O ÖZELLİK BÜTÜN IPHONE 15 MODELLERİNDE OLACAK

Bloomberg’den Mark Gurman bir özellik hakkında iddiada bulundu. Dynamic Island, önceki modellerde bulunan çentiğin yerini alan, iPhone ekranının üst kısmındaki hap şeklindeki bir alandır. Yazılımın yardımıyla Dynamic Island, canlı aktiviteler, sistem uyarıları ve diğer bilgiler için farklı şekillere ve boyutlara dönüşür. Ekran analisti Ross Young, daha önce Dynamic Island'ın dört iPhone 15 modelinde de bulunacağını iddia etmişti ve bu söylenti şimdi Gurman tarafından destekleniyor.

Apple, Dynamic Island'ı iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile piyasaya sürdü ve şu anda bunu içeren tek telefonlar bunlar. Dynamic Island, Apple’ın, buna bağlı bazı yazılım özellikleriyle birlikte telefonlarındaki hap şeklindeki kesik olarak adlandırdığı şeye deniliyor.

IPHONE 15 ÖZELLİKLERİ NELER?

Gurman'a göre, beklendiği gibi dört iPhone 15 modelinin tamamı Lightning yerine USB-C bağlantı noktasıyla donatılacak. USB-C, daha evrensel olarak benimsenen bir şarj standardıdır ve Lightning'den daha yüksek veri aktarım hızları sunar.

Mark Gurman, iPhone 15 Pro modellerinin dokunsal ses düğmeleri ile titanyum çerçeveye sahip olacağı yönündeki söylentileri de doğruladı. Fiziksel olarak hareket etmek yerine, cihazın içindeki iki yeni Taptic Engine, iPhone SE'nin Ana Sayfa düğmesinin ve daha yeni MacBook izleme dörtgenlerinin çalışmasına benzer şekilde, düğmelere basılma hissini simüle edecek.

Mark Gurman'ın iddialarına şunu da ekledi; iPhone 15 serisinin iPhone 14 serisi ile aynı dört ekran boyutuna sahip olacağını söyledi. Bu, temelde iki telefonun 6,1 inç ekran ve iki 6,7 inç ekran içereceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.