Gaziantep'te toplu Ulaşıma BÜYÜK ZAM talebi! Minibüsçüler Odası'ndan Yüzde 60 zam talebi! Toplu taşıma ücretleri 12 TL mi olacak?

Gaziantep'te toplu Ulaşıma BÜYÜK ZAM talebi! Minibüsçüler Odası'ndan Yüzde 60 zam talebi! Toplu taşıma ücretleri 12 TL mi olacak?
Yeni yılla birlikte zamlar devam ederken, fırıncıların ardından toplu taşıma işletmecileri de zam taleplerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletti. Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 6,95 TL olan Halk Otobüsü ücretlerine yüzde 60 zam talep ettiklerini belirterek, taşıma ücretlerinin 12 TL olması gerektiğini dile getirdi.

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne zam taleplerini ilettiklerini ve randevu beklediklerini söyledi. Yüzde 60 zam talep ettiklerini belirten Çolak, “ Aslında taşıma ücretlerinin 11,50 – 12,00 TL olması gerekiyor.” dedi.

Açıklanan asgari ücretten sonra maliyetlerin iyice arttığını belirten Çolak, Asgari Ücrete gelen yüzde 54,5’lik zammın ardından tüm maliyet kalemlerini hesaplayarak bir zam talebi hazırlıkları olduğunu söyledi.

RANDEVU BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesine zam talebinde bulunduklarını ve randevu beklediklerini söyleyen Çolak, ‘’Artan maliyetler karşısında her geçen gün esnafın durumu kötüleşiyor. Esnafımızı korumak ve ayakta durmak için asgari ücret zammının da belirlenmesinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne zam talebimizi ilettik.’’dedi.

12 LİRA OLMASI GEREKİYOR

Otobüs işletmecilerinin artık ayakta durmakta zorlandığını belirten Çolak,  “Asgari ücret, maliyetlerimizi bir kat daha arttırdı. Şoför çalıştırıyoruz. Onun haricinde lastik, yedek  parça vb. bunların hepsi seri şekilde yükseldi. Artık idare edilecek durum kalmayınca, zam talebimizi ilettik. Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiğimiz zam oranı yüzde 60. Şu anda belediye otobüslerinde taşıma ücreti 6,60 TL, Halk Otobüslerinde ise 6,95 TL. Bu rakamların 11,50 – 12,00 TL aralığında güncellenmesi gerekiyor.”dedi.

Toplu taşıma işletmecilerinin zam talebinin ardından, şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin bu zamma nasıl bir cevap vereceği bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.